Na úvodní stránku
mail

Mapy a brožury

Zde najdete informace o tom, jaké mapy, brožury či průvodci o Plzeňsku jsou pro cyklisty k dispozici. Dočtete se zde, jaké území mapa zahrnuje, v čem je dobrá a v čem jsou její slabá místa. Snáze si tak vyberete tu správnou mapu. 

SEVERNÍ PLZEŇSKO, tip na výlet - cyklotrasy

article

Tuto sérii pěti letáčků s tipy na výlet na kole vydalo v srpnu letošního roku Město Kralovice. Každý letáček formátu A4 se skládá na formát 10 x 21 cm a obsahuje vždy výřez mapy s vyznačením vedení trasy výletu. Některé trasy mají varianty MTB a trekingovou (vhodnou i pro rodiny s dětmi). Mapu doplňuje většinou výškový profil, popř. tabulka s kilometráží a nadmořskou výškou míst na trase. Je též připojen slovní popis trasy a někdy i fotografie zajímavých míst na ní.

 

A co na těchto prospektech oceňuji já? Jako tip na výlet na kole se tyto prospekty jeví velice dobré. Při praktickém použití by však cyklista musel použít ještě jinou mapu na to, aby se řádně zorientoval v terénu. V jednoduché mapě v letáčku totiž nejsou ani značené cyklotrasy ani pěší trasy. Vzhledem k tomu, že většina tras těchto výletů je vedena mimo komunikace, použití další mapy by tak bylo nutností. Osobně si nejsem jistá, zda některé trekingové trasy nabízené jako vhodné pro děti, by dítě opravu zvládlo. Jak délkou, tak převýšením.

 

Vydal: v srpnu 2008 VKU CZ, s.r.o. pro Město Kralovice za finanční podpory Plzeňského kraje v celkovém nákladu 2000ks každého letáčku

 

K dispozici: v Informačním centru města Kralovice (mimo So+Ne) a Manětín (od května)

 

Cena: zdarma



Autor: cykloRADKA Aktualizace: 23.11.2008

testSeznam jednotlivých letáčků s trasami:

 

  1. Jesenicko
  2. Krajem viklanů
  3. Rabštejn nad Střelou
  4. Střela
  5. Javornice - Berounka