Na úvodní stránku
mail

Trasy pro cyklovýlety

 

Tipy na výlety na kole z Plzně do bližšího či vzdálenějšího okolí. Trasy jsou rozděleny podle náročnosti. Vyberte si vhodný typ z podmenu.

léto 2017 - Provence-Verdon s cykloRADKOU

article

Když jsem byla před 6 lety již potřetí na kole v Provence, moc se nám tam s kamarády líbilo. Slíbila jsem jim, že se to této nádherné části Francie podíváme znovu, ale o kousek dál. Teprve po pár letech se mi konečně podařilo připravit týdenní cyklozájezd do Provence, do oblasti kolem kaňonu Verdon a přehradního jezera Lac de St. Croix. Týdenní zájezd se vydařil a já se domluvila s cestovkou, která nám zajišťovala ubytování a dopravu, že ho v roce 2014 s malými úpravami zopakujeme pro ty, co se nemohli či nestihli přihlásit, tentokrát již jako katalogový zájezd. Vydařil se, takže plánujeme opáčko i na léto 2017. Že jste na kole v této zřejmě nejkrásnější části Francie ještě nebyli? Úchvatné přírodní scenérie nejhlubšího evropského kaňonu (říká se mu Evropský Grand Cannyon), levandulová pole, vinice a růžové víno i lákající zelenkavá voda v geologickém přírodním parku Haute Provence vytvářejí lákavý mix pro milovníky krásné přírody i jízdy na kole. Pokud jste tuto oblast s kolem ještě nenavštívili, seznamte se s tím, co na vás čeká. Třeba se i vy přidáte. Po třech vydařených zájezdech věřím, že se brzy zaplní i termín v létě 2017, tak neváhejte a ozvěte se mi včas...

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 15.12.2016

Všechny cyklisty, kteří rádi cestují a hlavně poznávají, zvu na týdenní výlet na kolech po vyhlášené cyklistické destinaci - Provence. Trasy zahrnují jak známé zajímavosti tak i ty méně „profláklé" až neznámé v jedinečném poznávacím mixu:

 

CHARAKTERISTIKA CYKLOZÁJEZDU
Týdenní zájezd pro všechny ty, co milují Francii a francouzský smysl pro krásno, nádhernou přírodu se zelenkavou vodou z hor s vápencovými skalami. Oblast Horní Provence není ještě tak turisticky objevená, jako západní část severně od Luberonu, přesto je stejně krásná a voňavá. Najdete zde krásné přírodní útvary, díky kterým je tato oblast velkým geologickým přírodním parkem. Při cestách na kole se pokocháme několika kaňony, z nichž nejznámější je kaňon řeky Verdon, někdy pro svoji hloubku přezdívaný Evropský Grand kaňon. Prohlédneme si také nejstrmější kaňon v Provence - kaňon Oppedette. Zajedeme k několika vodopádům. Projíždět budeme lány levandulových polí a naše cesty budou lemovat olivové i mandloňové háje, či vinice, ze kterých pochází tak oblíbené růžové víno. Navštívíme místo, kde se vyrábí a zdobí tradiční keramika fajáns a pokocháme se tradičními voňavými výrobky z levandule, růží či mandlí nebo oliv. Něco z toho si budeme moci koupit i na některém z tradičních trhů. Prohlédneme si stará opevnění i místní kostelíky. Pro milovníky horských výhledů je připraven přejezd po hřebeni velkého Luberonu. Při cestě domů nás čeká návštěva prohlídka města nIce na Azurovém pobřeží s česky mluvícím průvodcem. Více i s fotografiemi v přiloženém souboru PROVENCE-VERDON 2017 - Prezentace pro zájemce.

 

SPECIFIKA CYKLOZÁJEZDU
Na rozdíl od dosud na trhu nabízených zájezdů, zahrnují naše trasy i úseky mimo asfaltové komunikace vedoucí krásnou přírodou se zastávkami u přírodních zajímavostí geologického parku Verdon, v jehož oblasti se budeme pohybovat. K nejkrásnějším zážitkům bude jistě patřit hřebenová trasa po velkém Luberonu s možností shlížet do údolí položeného až o 800 metrů níže či jízda kolem nejhlubšího evropského kaňonu nebo příjezd z horského údolí do Moustiers-St-Marie s vyhlídkou na Lac-de-St. Croix.

 

testTERMÍN
Pá 16 - Ne 25/6/2017

(odjezd v Pá večer, příjezd v Ne dopol)

za předpokladu minimálního počtu účastníků

 

VHODNÉ KOLO
Trekingové nebo horské, cca 70% tras vede po asfaltových méně frekventovaných cestách, asi 30% po cestách terénem.

 

TRASY A JEJICH NÁROČNOST
Trasy se délkou pohybují cca od 40 do 65km, většinou nás vyveze bus nahoru a my budeme sjíždět do údolí, u většiny tras možnost zkrácení, polední zastávka k občerstvení u autobusu s možností chlazených nápojů. Některé trasy mají více variant, abyste si mohli vybrat dle náročnosti.

 

UBYTOVÁNÍ
Kemp u Lac de St. Croix s vlastním malým jezírkem s možností koupání, bungalovy a mobilhoumy (=chatičky s vlastním sociálním zařízením a nádobím vybavenou kuchyňkou, kde se dá vařit) po 4-6 osobách v chatičce.

 

JÍDLO
Zajišťujeme si sami. Během pobytu máme v plánu 3x zastavit na nákup potravin v supermarketu, kde dokupujeme hlavně pečivo, zeleninu, sýry a víno.

 

KOUPÁNÍ
Plavky s sebou. Kemp je v docházkové vzdálenosti od přehrady Lac de St Croix. Některé trasy zahrnují i zastávky na koupání! V kempu je přírodní jezírko.

 

ORGANIZACE
Program a trasy jsem na základě zkušeností z předchozích tří dovolených na kole v Provence připravila já, v červnu 2013 jsme je všechny projeli, poté provedli drobné úpravy, aby byly trasy kratší a snazší. V této podobě jsme absolvovali v létě 2014 a 2015. Celý zájezd je nyní pod hlavičkou CK Intertrans, která má dlouholetou zkušenost s cyklozájezdy po celé Evropě a do Provence jezdí každoročně. Já tam s nimi byla na zájezdu třikrát. Standartem je tedy cykloprůvodce, mechanik a občerstvovací servis z autobusu - chlazené nápoje, párečky atp. test

 

DOPRAVA
Cyklobusem - jedeme pohodlným moderním autobusem pro cca 45 osob s vlekem na kola (řidiči mají s nakládáním zkušenosti).

 

CENA
Cena zahrnuje dopravu+ubytování a pojištění

Základní cena od  9 960 Kč/os

Příplatky/Slevy: dle typu chatky a počtu osob v ní

více v přiloženém souboru Základní info v katalogu CK 

 

PŘIHLÁŠKY

pro minimalizaci nákladů doporučuji: přihlaste se mi ještě během zimy

v případě, že vytvoříme skupinu minimálně 11 osob, získá každý účastník slevu 8%!!

chtěla bych sestavit skupinu, aby každý dosáhnul na 8% slevu 

 

KONTAKT
Radka ŽÁKOVÁ (cykloRADKA), cykloRADKA@seznam.cz , tel. 777 093 290, Skype: aknudar
cykloprůvodkyně a editorka www.plzenskonakole.cz

CK INTERTRANS: www.intertrans.cz

 

FOTOGALERIE

foto se základními informacemi najdete  v přiloženém PDF souboru PROVENCE-VERDON 2017 - Prezentace pro zájemce (pro sezónu 2017 stejně, jen termín bude znám až  v prosinci) - pro prohlížení doporučuji roztáhnout na celou obrazovku pomocí CTRL+L. Stáhněte si:

 

Přílohy

PROVENCE-VERDON 2017 - Prezentace pro zájemce (8.40 MB)
Základní info v katalogu CK (sloupeček) (346.80 kB)
Obecné informace k cyklozájezdům v roce 2017 (855.70 kB)

Fotogalerie