Na úvodní stránku
mail

Trasy pro cyklovýlety

 

Tipy na výlety na kole z Plzně do bližšího či vzdálenějšího okolí. Trasy jsou rozděleny podle náročnosti. Vyberte si vhodný typ z podmenu.

léto 2020 - Švýcarsko na kole: Kolem Sv. Mořice s cykloRADKOU

article

Cesty jsou ve Švýcarsku velice dobře udržované.

Již několik let jsem se chystala vypravit na kolo do Švýcarska. Krásná příroda a hory - to mne lákalo. Byla to výzva. Nakonec jsem vybrala jednu z jeho nejkrásnějších částí - Horní Engadin, tedy oblast horního toku řeky Inn kolem známého lyžařského střediska Sv. Mořice. Je protkané cyklotrasami a patří k TOP destinacím pro horskou cyklistiku ve Švýcarsku. Když k tomu připočtete ještě množství lanovek a zubaček, z nichž mnohé vozí i kola a proslulou švýcarskou preciznost, kterou pocítíte na jakékoli cestě či pěšině, dostáváte se doslova do ráje horské cyklistiky. Své si tu přitom najdou jak zdatní „chrti" na kolech, tak ti méně zdatní, kteří se leckde mohou popovézt do kopce lanovkou, zubačkou či vlakem. Pokud máte rádi hory, tak jistě víte, že čím jsou vyšší, tím jsou náchylnější k rychlým změnám počasí. Jenže právě počasí je klíčovým faktorem, který tolik proslavil Sv. Mořic a celý Horní Engadin. Je to totiž nejslunečnější část Švýcarska, kde svítí slunce v průměru 322 dní v roce. Ostatně, podívejte se na fotografie v přiloženém souboru... Není divu, že když jsem program pro zájezd do této části Švýcarska poprvé připravila, byl za dva týdny plný. I proto bych ho ráda znovu zopakovala v létě 2020. Chcete se přidat?

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 01.12.2019

testTERMÍN
srpen 2019: v pondělí pozdě večer odjezd a v neděli v noci návrat, tedy 6,5 dne (5 dní na kole + 1 den vlakem po trati UNESCO s krátkými pěšovýlety od vlaku)

 

INFORMACE
Pár fotografií najdete níže, další pak v prezentaci s fotografiemi, kterou najdete v přiloženém souboru ŠVÝCARSKO 2020 - Prezentace pro zájemce. Pro prohlížení doporučuji roztáhnout na celou obrazovku pomocí CTRL+L. Prezentaci si stáhněte pod článkem. Pokud vás tento kraj oslovil, neváhejte a zavolejte mi. A nemusíte se bát: Zvládla to i děvčata na elektrokolech a „lanovková trasa” (=od lanovky k lanovce) se jim moc líbila... Nemusíte být „extra biker”, abyste tento zájezd zvládli. Stačí jen trochu potrénovat na našich kopcích a nebát se to zkusit. Trasu na míru své kondici si tu snadno vyberete. Svatý Mořic za to rozhodně stojí!

 

KONTAKT
Radka ŽÁKOVÁ (cykloRADKA), cykloRADKA@seznam.cz , tel. 777 093 290, Skype: aknudar
cykloprůvodkyně a editorka www.plzenskonakole.cz

Přílohy

ŠVÝCARSKO 2020 - Prezentace pro zájemce (4.57 MB)

Fotogalerie