Na úvodní stránku
mail

Akce

Ne 24/9/2017 - závod MTB Čerchov 2017

article

Závod horských kol na Čerchov jako finále letošního PAL Cupu.

 

START

12-13.30h - prezentace

14h - start v Peci pod Čerchovem

TRASA
10,7km po asfaltových a lesních cestách s převýšením 541 metrů!

STARTOVNÉ

100 Kč/dospělý, 50 Kč/dítě do 15 let včetně 

INFORMACE 

Václav OPAT, Velosport Domažlice, www.velosportdomazlice.cz a v příloze



Autor: cykloRADKA Aktualizace: 21.09.2017

Už desátý ročník MTB závodu na Čerchov bude odstartován hromadně v neděli 24.9.2017 ve 14:00. Místo startu je opět v Peci pod Čerchovem. Prezentace je od 12:00 do 13:30. Pro všechny kategorie je připravena stejná trať jako v loňském ročníku. Závod měří 10,7km s převýšením 541 metrů! Letos se nebude řadit do boxů, ale bude běžný hromadný start. Startuje se podél hřiště na asfaltce a vjede se na louku do kopce (cca 500m). Následuje asfaltka - asi 3 km do kopce a pak se odbočí na lesní šotolinovou cestu, která přechází v turistickou stezku (na předjíždění dost širokou), tam je úsek cca 150m do prudkého kopce s kořeny a poté se opět vyjíždí na asfaltku. Sjede se asi 100m z kopce po panelce a odbočí se na známou asfaltku kolem Čerchova směr Malinová hora. Po dalším stoupání k vodárně se již závodníkům ukáže vrcholová rozhledna, krátký sjezd a závěrečný stoupák po panelce zavede závodníky na vrchol Čerchova (1042 m.n.m.).

 

Pořádající klub Velosport Domažlice nabízí možnost odvozu větrovek a oblečení na převlečení ze startu do cíle. Na vrcholu bude možnost prohlédnout si rozhlednu i areál bývalé pohraniční roty. Pro návrat do Pece bude vyznačena zkrácená cesta. V ceně startovného bude teplé občerstvení, které bude připraveno v prostoru startu, chybět nebudou ani populární palačinky.

 

Slavnostní vyhlášení výsledků je plánováno na 16:00 v prostoru startu v Peci pod Čerchovem. Pro nejlepších 5 závodníků v kategorii jsou připraveny věcné ceny. Pro první 3 závodníky v kategorii také medaile a pro vítěze kategorie pohár, finanční prémie je vypsána pro 3 nejrychlejší ženy a muže a také pro případného pokořitele traťového rekordu! Pořadatelé také vyhlásí nejmladšího a nejstaršího účastníka. Závod moderuje Iva Kokešová, výsledkový servis zajišťuje Hynek Musil.

 

Upozornění pro doprovod závodníků (hlavně dětí): pokud se budete pohybovat během závodu po trati, držte se na kraji cesty, v žádném případě se na kole nepohybujte mezi závodníky, za jízdu dítěte v závěsu za rodičem který nezávodí, tlačení dětí apod. hrozí diskvalifikace. Povoleno je podání občerstvení na trase. Během závodu neodhazujte odpadky, pohybujeme se v CHKO. Vjezd automobilem na závodní trasu je přísně zakázán.