Na úvodní stránku
mail

Trasy pro cyklovýlety

 

Tipy na výlety na kole z Plzně do bližšího či vzdálenějšího okolí. Trasy jsou rozděleny podle náročnosti. Vyberte si vhodný typ z podmenu.

So 27/4/2019 – cyklobusem do Německa (WaldWipfelWeg)

article

Trasa cyklovýletu vede většinou po krásně upravených bavorských cyklostezkách

Podobně jako v minulých letech letos organizuji pro čtenáře portálu www.plzenskonakole.cz jednodenní cyklovýlet na oblíbené bavorské cyklostezky. Naším cílem je areál s mnoha atrakcemi u obce Sankt Englmar , kde najdete stezku v korunách stromů (WaldWipfelWeg), stezku optických klamů s jeskyní iluzí, dům vzhůru nohama a samozřejmě i občerstvení. V blízkosti bobová dráha. Atrakce jsou zajímavé jak pro děti, tak pro dospělé - můžeme vzít i několik rodinných příslušníků bez kol neboť kapacita busu je větší než vleku na kola. Jako obvykle vybírám zálohové jízdné a podle toho, jak se zájemci hlásí+platí zálohy, je připisuji na seznam.A ten se plní rychle...

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 21.03.2019

SRAZ (odjezd+příjezd)test

Sraz v 6.30 hod parkoviště na Rychtářce v Plzni (odjezd v 7.00 hod) v mapě 
Příjezd: cca v 19-20h do Plzně
Časy upřesním, až vše spočítám.

 

testTRASA a její délka

Tentokrát se vydáme po cyklostezkách Regental Radweg a Donau-Regen Radweg z Chamu do blízkosti vesnice St. Englmar. První část stezky vede kolem říčky Regen, druhá část trasy po stezce, která byla vybudována na tělese bývalé železnice. Kompletní info o stezce Regental Radweg zde (pojedeme jen úsek Cham-Miltach) a po stezce Donau-Regen Radweg zde (pojedeme jen úsek z Miltachu k Haibachu). Poslední úsek bude po místních komunikacích do kopce, neboť cílové místo je ve výšce 750 m n.m., proto je tentokrát trasa kratší. Ale nebojte, trasa nebude náročnější než loni.
Místa na trase a v cíli: Cham, Miltach (zámek), Neurandsberg (zřícenina hradu). Naším cílem je areál s mnoha atrakcemi v místě zvaném Grün asi 2km od obce Sankt Englmar ve výšce 750 m n.m., kde najdete stezku v korunách stromů (WaldWipfelWeg), stezku optických klamů s jeskyní iluzí, dům vzhůru nohama a samozřejmě i občerstvení. V blízkosti bobová dráha. Atrakce jsou zajímavé jak pro děti, tak pro dospělé. Video, které vám ukáže vše, zajímavé v areálu WaldWipfelWeg u Sankt Englmar najdete zde.

Základní trasa z Chamu do cíle má 43 km a cca dvě třetiny vedou po cyklostezkách podél řeky nebo po bývalé test železnici, posledních cca 10 km je do kopce. Proto je letos také trasa kratší. Můžete volit ze tří variant:
Varianta A: zkrácená trasa cca 23 km (s výstupem v Milbachu)
Varianta B: základní trasa cca 43 km (s výstupem v Chamu)
Varianta C: maxitrasa cca 55 km (s výstupem v Chamu a zajížďkou k Bogenu)
Vedení základní trasy v mapě zde, tištěné letáčky k celému areálu WaldWipfelWeg jsou ke stažení zde, dostanete je ale po nástupu do busu.
GPS MAPY:
Kdo z přihlášených bude chtít, a napíše mi, kterou variantu chcete poslat, den před odjezdem ji dostane. Pošlu ve formátu GPX v Pá večer před odjezdem.

 

DOPRAVA

Autobus pro 49 osob s vlekem pro 40 kol je objednaný.

Druhý cyklobus objednám pokud bude na seznamu aspoň 75 osob (Aktuálně k 22/3/2019 je přihlášeno 65 osob).

Pokud pojedou i nějací koloběžkáři, může nás jet více (=příznivější cena) - koloběžky a tandem, případně nezavěsitelná elektrokola složíme do podpalubí busu. 

CENA

Opět vybírám zálohu na jízdné pro osobu+kolo ve výši 600 Kč za dopravu cyklobusem. Zálohu potřebuji mít nejpozději v Čt 4/4/2019 na účtě či hotově. Případný přeplatek při plném obsazení busu budu vracet při zpáteční cestě. Přihláška nabývá platnosti až zaplacením zálohy.

Pojištění si každý zajišťuje sám!!!

Vstupné na místě: skupinové: 6,5 EUR dospělý, 4 EUR (děti 3-17let)

 

PŘIHLÁŠKYtest

Přihlášky přijímám v pořadí, v jakém dojdou (mejlem, telefonicky). Co tedy musíte udělat?
1) Napište/Zavolejte mi, zda chcete jet a pošlete Jméno, příjmení, e-mail, kam posílat předcestovní info a číslo mobilu, který bude mít s sebou. Pokud přihlašujete více osob, tak od všech!
2) Pošlete zálohu na jízdné 600Kč/os. na můj účet 7990750207/0100 s var. symbolem 27042019 a příjmením osob (např. „Žáková+Nováková+Vomáčka", popř. „Žáková+5osob" pokud by se nevešlo), za které platíte. Doklad o převodu mi zašlete mejlem, abych byla schopná platbu identifikovat!
3) Pokud chcete jet s elektrokolem, pošlete mi jeho fotku, ze které bude zřejmé, zda je možné jej pověsit do vleku na hák - počet takových kol je pro převoz omezen!
Přihláška nabývá platnosti až zaplacením zálohy (tj. předáním či připsáním na účet) při současném zaslání informací uvedených v bodech 1) + 2) výše, což potvrdím e-mailem!!!
STORNOpoplatek do 4/4/2019: 100 Kč (=500 vrátím), později jen v případě, že bude k mání náhradník.

 

KONTAKT

Radka ŽÁKOVÁ, cykloprůvodkyně, cykloradka@seznam.cz, tel. 777 093 290

 

POZOR !!!

Vzhledem k tomu, že loni se první cyklobus naplnil již za 3 dny!!! hlaste se co nejdříve. Pokud bude zájemců více, budu se snažit objednat další cyklobus, aby se dostalo na všechny. Letos ale druhý cyklobus není jisty, tak neváhejte! Podle reakcí těch, se kterými jsem již mluvila, to ale spíš vypadá na přetlak zájemců, tedy neváhejte a hlaste se obratem. Další podrobnější informace zašlu během března.

 

UPOZORNĚNÍ

- jede se za každého počasí
- pojištění si každý zajišťuje sám
- správné naložení kola každý dohlíží a kontroluje osobně (k nakládání vyčleníme zkušené „mechaniky"), možná budeme muset povolovat některá řidítka, abychom je mohli natočit, tak odstrojte přední brašny a případně zajistěte mirelonem (=pěna) nebo aspoň starou froté ponožkou části kola, které by se mohly sousedního dotýkat, vyčkejte dokud nebude naloženo nejen Vaše kolo, ale i kolo na vedlejším háku!

 

Fotogalerie