Na úvodní stránku
mail

Akce

Ne 15/9/2019 - cyklojízda na kole z Plzně na hrad Buben

article

Piráti zvou na cyklojízdu, jejímž cílem je upoukázat na chybějící cykloinfrastrukturu, trošku se provětrat a malinko pomoc zkrášlit zříceninu hradu Buben.

 

SRAZ

v 10h u kostela na nám. Republiky (u andělíčka)

TRASA

Plzeň - hrad Buben (cca 22km) v mapě zde

INFORMACE

podrobněji níže, dotazy na tel. 603 890 661 (Jiří PEK) nebo přes FB

 



Autor: cykloRADKA Aktualizace: 06.09.2019

testZváni jsou všichni, kteří si chtějí užít den ze sedla kola či ze stupačky koloběžky. Pojedeme přes Skvrňany 10:20, Novou Hospodu 10:30, Vejprnice 10:50, Vochov 11:00, Kozolupy 11:20, Beněves 11:30 až na Buben. Trasa je zhruba 22 km dlouhá a pojedeme jí kolem dvou hodin. Připojit se můžete kdekoliv po cestě. Uvedené časy jsou odhady. Raději mě kvůli přesnému času kontaktujte zprávou nebo na telefon 603 890 661. Trasa: https://en.mapy.cz/s/jelefucage


Vuřty a něco k pití sebou! Bude hradní oheň, ale ani ten není zadarmo. Ten si musíme vysloužit. Správce hradu nás poprosil o půl hodiny práce. Potřebuje přenést několik kamenů nahoru na hradby, aby je mohl opravit. Tak mu s tím rádi pomůžeme.


Zvolená trasa Plzeň - Vejprnice - Buben není náhodná. Cestou do Vejprnic musí cyklisté využívat úzkou a nebezpečnou komunikaci druhé třídy nebo jezdit přes les na Novou Hospodu. Druhá možnost cesty přes les bude na nějakou dobru omezená kvůli výstavbě železničního koridoru na Mnichov. Chybí i zmiňované propojení polní cesty mezi Vejprnicemi a Skrvňany. Vejprnice historicky patřily pod hrad Buben a právě i zde chybí cyklostezka v podobě lávky, která zde stávala. Dříve bylo možné vyjet na výlet z jedné strany řeky a vracet se druhou. To dnes nelze. Mluví se však novém mostě níže po proudu řeky, tak aby byli spokojení jak výletníci tak místní chataři.


Registrujte se na Faceboku. Účastníci, kteří nemají Facebook se nepřihlašují, prostě dorazí na místo.  

Závěrem chci poděkovat Všem zainteresovaným lidem a společnostem za propagaci této události.


Jiří Pek, organizátor