Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

„Žiletkáři" vyjedou opět na ovál na Lopatárně

article

Na Lopatárnu jezdívá také náš světový paralympijský šampion Jiří Ježek

Již 14. ročník silniční série kriterijních závodů odstartuje příští týden ve středu ve sportovním areálu SK RAPID Plzeň na Doubravce. Až do 16. září budou na Lopatárně závodit cyklisté na silničních kolech.

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 02.04.2015

test„GIANT liga prověří nejlepší české jezdce letošní cyklistické sezóny," uvedl dnes pořadatel GIANT ligy Jan Kotal. Většina závodů je letos situována do sportovního areálu SK RAPID Plzeň, který je jak délkou, tak šířkou asfaltové plochy stále unikátním areálem v České republice. Právě na Lopatárně jsou tak vytvořeny ideální podmínky pro všechny věkové kategorie, které na GIANT ligu do Plzně dorazí. „GIANT liga se v posledních letech stala ideálním závodem pro juniory, kteří tak mají jedinečnou možnost blýsknout se před zraky týmových ředitelů a lovců talentů," dodal Jan Kotal. Není tak divu, že loňský vítěz kategorie junioři Jakub Křikava je odchovancem domácího týmu TJ ZČE Cyklistika Plzeň. Zajímavostí je i loňské vítězství Tomáše Holuba, bývalého hokejisty, který se rychle prosadil i na kole a ve službách týmu Sparty se mu podařilo celý seriál vyhrát.Do Plzně si jezdívá zajezdit také náš paralympijský vítěz Jiří Ježek a to nejen proto, že jezdí na kolech z touškovského Duratecu.

 

GIANT liga se opět kromě Plzně rozroste i o závody pro nejmladší sportovce přímo v centru těchto měst: Město Touškov, Švihov, Březová u Sokolova, Brnířov u Kdyně, Těškov, Kralovice a Kdyně u Domažlic, kde budou připraveny závody letos hlavně pro děti. Můžeme se tedy opět těšit na sérii 14 závodů pro muže, ženy a juniory a 8 závodů pro děti ve věkových kategoriích 2 - 12 let.

 

testTento seriál cyklistických závodů je zajímavý i pro samotné jezdce, pro které jsou připraveny dresy pro lídry jednotlivých soutěží. Žlutý dres vedoucího jezdce, puntíkatý pro nejaktivnějšího, bílý pro nejlepšího juniora a dres pro nejlepší ženu. Jezdci nad 50 let pojedou svůj „NaCesty.cz Cup". Jeho vítěz si opět užije krásný pobyt na Mallorce. Kategorie juniorů v letošním roce bude soutěžit o bílý dres „Vittoria CUP". A ženy budou soutěžit o „LIV Sýkora - sportswear Cup". Samozřejmostí je již tradiční soutěž aktivity, nyní nově o trofej „RAPID Plzeň".

 

GIANT liga je i série sportovních akcí hlavně pro děti ve věkových kategoriích od 2 -12 let (McDonald's dětská TOUR). Celý seriál pro děti a mládež podporuje „MS Bike Academy" a svým jménem i bývalý český reprezentant Milan Spěšný.

 

Odkazy

http://giantliga.cz/