Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Český pohár MTB v Touškově letos s novou atrakcí

article

MTB závody ve Městě Touškově lákají mnoho závodních bikerů i diváků

Jen jako takovou rozcvičku zorganizovali v Touškově v neděli 5. září závod P.A.L. Cup, Velkou cenu Města Touškova. To hlavní se ale v Touškově odehraje až tento víkend. Poslední závod Českého poháru horských kol totiž hostí opět trochu vylepšená trať. Přibyla na ni patnáctimetrová stěna pro horská kola, takže v touškovské rokli bude na co koukat!

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 09.09.2021

testČeský pohár horských kol se v Touškově koná již potřetí a organizátoři se ho zatím vždy zhostili na jedničku s hvězdičkou. Loni se na počátku července do Touškova sjela světová špička, a tak se bylo opravdu na co dívat. Náročné přejezdy po balvanech stejně jako prudké zatáčky v příkrém svahu a následné stoupání jsou pro jezdce podobně náročné jako známé „Rolling stones" v Novém Městě na Moravě.

 

Závodníci se letos mohou těšit na nové technické úseky. Již v loňském roce doznal vylepšení stávající závodní okruh, ve kterém přibyly objízdné trasy. Úprav se dočkaly též stávající singly v rokli. Letos k nim přibyde ještě jedna atraktivní překážka tzv. wallride. Celkem 15 metrů dlouhá zeď, která nese označení 10G-PRO. Připomíná spíš naklopený povalový chodník. Jenže on je naklopený skoro kolmo k zemi! Jistě bude zajímavé sledovat, jak se s touto novinkou vypořádají mladí i zkušení jezdci. Pro organizátory nebylo lehké to všechno zvládnout. „Všichni víme, jak náročné období máme za sebou. Covid nenechal kámen na kameni. Mění se vše kolem nás, termíny počínaje až po pravidla související s pořádáním závodu. V Touškově máme již třetí ročník v řadě, bohužel vždy v jiném termínu, ale vždy v plné připravenosti. Český pohár horských kol bude letos končit naším závodem a v roce 2022 jej budeme naopak otvírat. I pro nás jako organizátory je tento rok jiný zejména tím, že jsme museli modifikovat zázemí a přesunout jej do třešňového sadu. O to více jsme se věnovali přípravě tratě závodu," uvedla Katka Duchková z organizačního týmu závodu a poděkovala všem partnerům, bez kterých by to prý opravdu nešlo. „Díky za důvěru, kterou nám dáváte, za podporu finanční i materiálovou, kterou se snažíme maximálně zúročit," dodala Kateřina Duchková.

 test

Program závodu

Hlavní závod se letos poprvé koná již v sobotu 11. září 2021, kdy v dopoledních hodinách uvidíme závodit kadety a juniory. Odpoledne nastoupí do závodu profesionálové Elite mužů, U 23, ženy, juniorky a kadetky, které startují v 13.30 hod. Muži v 15:30hod.
Neděle 12. září 2021 začíná závodem odrážedel a pokračuje přes nejmenší děti až po žákovské disciplíny. Podrobný program Českého poháru v Touškově (11.-12.9.) najdete na tomto odkazu

 

test 

Fotogalerie