Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Cyklorádio Českého rozhlasu už vysílá a má i vlastní stránky

article

V jednom z prvních dílů Cyklorádia jsme si do rozhlasu vzali cyklistické zvonky. Jejich zvonění se už docela liší..

Stává se vám, že v rádiu zaslechnete něco o nové cyklostezce nebo změně legislativy, která se týká cyklistů? Když k tomu připočtu zprávy o zranění cyklistů a o prázdninách nějaké tipy na výlety, výčet cyklistických témat na rozhlasových vlnách bude u konce. Přitom je jich spousta. Zajímavých i užitečných. Některá využije každý, kdo usedá za řidítka bicyklu, jiná hlavně ti, kteří jezdí převážně ve městě, jiná cykloturisté či bikeři. Ostatně nejzajímavější témata vybíráme právě dle zájmu samotných cyklistů. Třeba i vás některé chytne, pobaví či poučí...

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 09.07.2016
Vstoupit do diskuse (1)

Na kole jezdí stále více lidí a ne jen v létě. Když začínáte za volantem jako řidič, jdete do Autoškoly. Cykloškoly ale žádné nemáme. A tak nezbývá, než sbírat informace v médiích, od rodičů či zkušenějších kamarádů. Začíná to tím, jak správně přehazovat a končí třeba tím, že se naučíte opravit si píchlé kolo. Pokrok jde vpřed, takže máme nyní nejen víc druhů kol, než jen silniční, horská, treková či městská, ale i přehazovaček, brzd ad. A kdo se v tom má vyznat? A s mapami je to podobné. Ve studiu Českého rozhlasu Plzeň jsme pro vás připravili nový seriál - CYKLORÁDIO. Je o všem, co s kolem a jízdou na něm souvisí. Náš počáteční formát je jen malý, ale i tříminutový rozhovor vám může během chvilky poradit nebo přinést zcela novou informaci. Pokud si nestihnete poslechnout premiéru, kterou vysílá Český rozhlas Plzeň živě každou středu 10 minut po 11hod dopoledne, můžete si poslechnout nedělní reprízu v 18.30hod. Cyklorádio si můžete poslechnout také na internetu: pokud si „naladíte" Český rozhlas Plzeň, tak můžete poslouchat živé vysílání, ale i záznam starších dílů v rozhlasovém archivu nebo přímo na internetových stránkách Cyklorádia. Tam si můžete prohlédnout i fotografie či videa k tématu, ale také nám napsat o téma, které byste rádi slyšeli v některém z příštích dílů.

 

Jak a kdy „naladit" Cyklorádio

Živé vysílání Českého rozhlasu Plzeň naladíte na frekvencích
Internetové vysílání: U nás ale i mimo náš kraj můžete poslouchat vysílání Cyklorádia přes internet. Stačí na internetové adrese www.rozhlas.cz vpravo dole ve sloupci vysílacích stanic Českého rozhlasu vybrat z těch regionálních stanici Pzeň.
Čas vysílání: středa 11:10; repríza neděle 18:30

 

Znělka

Abyste věděli, že právě začínáme, máme pro Cyklorádio zbrusu nvou znělku. Hádejte, co v ní zaznívá?

 

Kdo Cyklorádio připravuje

Jednotlivé díly Cyklorádia pro Vás připravuje Radka Žáková (cykloRADKA) cykloprůvodkyně a cyklonovinářka z Plzně, externí spolupracovnice Českého rozhlasu. Před mikrofon usedá s cyklistou a moderátorem Českého rozhlasu Plzeň Stanislavem Juríkem.  

 

Témata

Od 1. června 2016, kdy jste Cyklorádio mohli slyšet poprvé, již na jeho internetových stránkách přibývají odvysílaná témata:

Cyklorádio: Jak vyhledat trasu pro kolo - Najít si vhodnou cestu, když chcete do cílového místa dojet na kole, je něco jiného, než když jedete autem. Čím se liší trasa autem od té pro kolo? Máte i na kole automyšlení?
Cyklorádio: Přejezd pro cyklisty - Jak ho poznáte? Kdy můžete jet a jak? Kdy byste měli při křížení komunikace naopak slézt z kola? Jak se na něm míjet?
Cyklorádio: Zvonek - Musíte ho na kole mít? Kdy je nutný a kdy se bez něj obejdete? Podle čeho si vybrat správný zvonek?
Cyklorádio: Cykloznačení v ČR - Proč má některá trasa jen jedno číslo a jiná čtyři? Je v tom nějaký rozdíl?

Některá další připravovaná témata najdete na internetových stránkách Cyklorádia. Chcete-li, aby k nim přibylo to, které zajímá právě vás, podívejte se, zda mezi těmi plánovanými není a pokud ne, tak nám napište do redakce:
Český rozhlas Plzeň
Cyklorádio

nám. Míru 10
301 00 Plzeň

nebo na e-mail: cykloradio@rozhlas.cz

 

Chtěli byste víc? Prostě delší Cyklorádio s rozhovory a zajmavostmi?

Sledovat, jak diváci poslouchají takto krátký pořad, je téměř nemožné. Pokud byste chtěli Cyklorádio i ve Vašem kraji a měli ho raději delší, aby se do něj vešly rozhovory se známými lidmi, co jezdí na kole, ale třeba i zprávy o tom, jak se jezdí a co se pro cyklisty dělá v zahraničí, sledujte nás na internetu a na facebooku a pište nám. Jen tak se dovíme, zda vás Cyklorádio zajímá, a jaké byste ho chtěli!

Svoji náklonnost můžete Cyklorádiu vyjídřit na i na Facebooku ;-)

 

Své názory můžete také vypsat do diskuse k tomuto článku.

 

Diskuse (1)

Vstoupit do diskuse