Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Do práce na kole - v Plzni vyhlásili vítěze

article

Vítězný tým TVC

Již potřetí proběhla v 11 velkých městech České republiky soutěž Do práce na kole, která je součástí projektu Central MeetBike. V Plzni letos měla premiéru. Jedná se o soutěž zaměstnaneckých týmů a cílem je podpořit dojíždění do práce na bicyklu, případně na koloběžce. Při větším rozšíření by mohlo dojít k odlehčení dopravy v přetížených centrech měst, cyklisté udělají něco pro svoji fyzickou kondici, ušetří, ale o někdy překvapivé motivaci jednotlivých týmů se ještě zmíním. Vyhodnocení plzeňské části proběhlo ve čtvrtek 6. června od 17 hodin na Náměstí republiky.

Autor: Jikří HOLOMEL (text&foto) Aktualizace: 07.06.2013
Vstoupit do diskuse (0)

testU „kulturního kontejneru" se začaly objevovat pestré dresy, helmy a bicykly už dávno před pátou. Dokonce se tady zastavil primátor Martin Baxa, který nad celou akcí převzal záštitu, ale zakrátko už zase spěchal směrem k radnici. Vyhlášení zahájil v 17.00 moderátor a hlavní koordinátor této soutěže v Plzni, Miroslav Šuta. Seznámil účastníky s čísly, dokazujícími, že naše město si v rámci republiky vůbec nevedlo špatně! Zúčastnilo se celkem 200 Plzeňáků v 64 firemních týmech, celkem ujeli úctyhodných 36.884 km !!! V čele se umístily hned dva týmy, které měly za sledované období 100% jízd do zaměstnání v sedle bicyklu. Byly to TVC z TVC Škoda a Kvalitáři z Daiho CZ.

 

Jako zaměstnavatel, který vytváří pracovníkům nejlepší testpodmínky pro dojíždění na kole byla vyhodnocena firma KONTRON Design. Zástupce týmu se na dotaz, jakou měli motivaci k účasti, vyjádřil stručně a jednoznačně: „Zúčastnili jsme se, protože jsme chtěli vyhrát!" Pochlubil se firemními dresy, dokonalým zázemím a nespornou výhodou, že i šéf firmy dojíždí na kole.  Tady byla plynulost předávání cen poněkud  narušena lehce podnapilou bezdomovkyní neurčitého věku, která se protlačila přihlížejícími a domáhala se rovněž předání  některé z cen. Moderátor situaci ovšem bravurně zvládl - jeho domluvě mimo mikrofon nebylo sice rozumět, ale byla účinná.

 

testDo soutěže kreativity se mohly posílat různé příspěvky z průběhu soutěže. Hodnotitelé měli obtížnou úlohu, ale nakonec vybrali tým Cyklotron z FN Plzeň. Pořadatelé předpokládali, že tuto kategorii vyhraje některý dámský tým, takže cenou byly dva krásné polštářky. Výherci byli ovšem páni a podle moderátora byla klika, že polštářky nejsou naštěstí  růžové! Jeden z pánů se přiznal, že na kole jezdí proto, aby neskončili jako ona rozverná bezdomovkyně a také by se nerad brzy stal pacientem u nich v nemocnici.

 

Kategorií, která byla otevřena široké veřejnosti, byla soutěž o cykloabsurditu. Tady se to jen hemžilo fotkami překopaných cyklostezek, nejrůznějšími nástrahami, číhajícími na cyklisty, chybějícími stojany před úřady a školami ... Nejvíc nominací dostaly nakonec dvě absurdity - schody na Karlovarské ulici a cyklostezka, končící obrubníkem ve Skvrňanech. Cenu v této kategorii získal Martin Moravec.

 

Zaujal rovněž tým Clever Blondes, jehož dvě členky byly opravdu blonďaté. K důvodům účasti v soutěži uvedly: „Proč jsme začaly jezdit ? Chtěly jsme zhubnout."  Můžu místopřísežně konstatovat, že ani jedna z nich to neměla zapotřebí, ale důležité je, že je to přinutilo sednout na kolo.

test

 

Vyhlášení celostátní soutěže, které se mělo konat v Praze, byl z důvodu povodní odloženo na 12. června.

 

 

Diskuse (0)

Vstoupit do diskuse

Fotogalerie