Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Dresy plzenskonakole.cz – chcete mít vlastní? Objednejte si!

article

Při pořizování cyklistického dresu dává nyní přednost funkčnímu materiálu většina cykloturistů. A co teprve, když střih dresu zeštihluje! To ocení nejen dámy, ale i pánové, kteří mají rádi pivo. Po několika letech znovu objednáváme a tak máte možnost získat nejen standardní dres letní, ale také jeho oblíbenou, teplejší podzimní variantu s delšími rukávy a zipem. Nevěřili byste, co to udělá, když vyrazíte v takovém dresu za hranice regionu nebo dokonce republiky, zvlášť pokud vás pojede víc. Jste-li patrioti, tak dlouho neváhejte...

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 13.04.2016
Stejně jako v minulých letech, budeme opět objednávat dresy u firmy KALAS, která šije kvalitní cyklistické oblečení z funkčních materiálů již léta. Nechala jsem si raději zaslat velikostní sadu dresů k osobnímu vyzkoušení. Závodníci mají totiž rádi spíše dresy na tělo, cykloturisté jsou zvyklí na trička spíš volnější. Ukázalo se, že ozkoušení je nutnost - v mém případě byl rozdíl velikosti objednávaného dresu oproti velikosti běžného oblečení dvě čísla. A takových nás bylo víc! Doslova nadšeni byli někteří cyklisté s postavou vylepšovanou slavným plzeňským mokem. Nejen že dresy byly k mání od velikosti XS až do velikosti 8XL, ale vhodně vybraný design opticky zeštíhluje zejména pány. Design dresu najdete v příloze tohoto článku.

 

Typy dresů

testNaše nejbližší objednávka bude zahrnovat tři provedení dresu lišící se střihem (délka rukávů) a tloušťkou (tenký a silnější teplejší) látky. Zde jsou popsané jednotlivé varianty.

 

standardartní letní provedení dresu je z příjemného tenkého funkčního materiálu (100g/m2). Dres bude tedy s krátkým rukávem, třemi kapsami vzadu a krátkým zipem do stojáčku vpředu. Cena cca 880Kč (záleží na počtu objednaných kusů).

 

Tentokrát budeme opět objednávat i podzimní variantu dresu z podobně vypadajícícho ale teplejšího materiálu (200g/m2). Podzimní dres bude mít stejný potisk, dlouhé rukávy a celorozepínací zip vpředu. Tento dres se jako lehce hřejivá, ale prodyšná bundička hodí na chladná podzimní rána a na cesty v horách a jeho výhodou je, že ho spolu se standardním dresem můžete pěkně vrstvit jeden přes druhý. Výrobní cena cca 1150 Kč (záleží na počtu objednaných kusů).

 

testZ poslední objednávky se mi také osvědčil ultraletní tílkodres bez rukávů a delším zipem vpředu vpředu a kapsami vzadu, protože opálené rukávy od dresu zrovna nemiluju. Opět z tenkého funkčního materiálu (110g/m2), který je prodyšný a dobře odvádí pot. Pokud bude zájem, můžeme objednat za stejnou cenu jako standardní provedení, tedy výrobní cena cca 850Kč (záleží na počtu objednaných kusů). Pokud chcete objednat pro sebe nebo jako dárek pro někoho jiného, rozhodujte se rychle. Dresy budou k dispozici za výrobní cenu. Návod, jak na to, uvádím níže.

 

Spolu s dresy plzenskonakole.cz budu také objednávat další dresy EuroVelo 13 (EV13) Stezky železné opony (Iron Curtain Trail) jediné EuroVelo trasy, která by měla vést naším krajem. Materiálově i střihově stejné dresy v modré barvě a v designu s logem EV13 jsou k dispozici za stejných podmínek.

 

Jak objednat a vyzkoušet

testPro všechny, kteří mají o dres zájem uvádím:

  • dresy se budou objednávat pro konkrétní osoby, možnost získat jej dodatečně NEBUDE
  • každý zájemce si musí vyzkoušet vhodný dres a zvolit si velikost ze vzorové velikostní řady
  • objednávka nabývá platnosti po složení zálohy
  • převzetí dresu proběhne v termínu po dohodě termínu dodání výrobcem (standardně 4-6 týdnů)

Vyzkoušení prosím domluvte osobně se mnou telefonicky, mejlem či přes Skype. Kompletní kontakt najdete zde. Velikostní sada by měla být zájemcům k dispozici také na dvou cykloakcích  během následucícíh dvou víkendů: v Ne 17/4/2016 na Cyklodni pro každého a to odpoledne v Cykloinfocentru a v Ne 24/4/2016 na výletě cyklobusem do Německa (pro přihlášené). Vše byste měli stihnout nejpozději do 24. dubna 2016 (v Po 25. dubna bude velikostní sada vrácena výrobci), kdy chci objednávku uzavřít, abychom měli dresy co nejdříve. Standardní dodací lhůty jsou 4-6 týdnů. V případě,. že chcete dres pořídit pro někoho ze svých blízkých, přineste na zkoušku jeho/její oblíbený dres. Pečlivým poměřením vybereme ten pravý.

 

Přílohy

Design dresu plzenskonakole.cz (404.04 kB)
Design dresu Stezka železné opony (286.35 kB)
JAk změřit správně oblíbený dres (82.14 kB)