Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Kudy objet „Pattona" v Plzni?

article

Chodník (ale ne stezka?) je uzavřen už za sjezdem ke Kauflandu...

Před měsícem jsme informovali o blížící se rekonstrukci nejrušnějšího mostu v Plzni, mostu Generála Pattona. V pondělí 10. dubna se stavbaři, dosud skrytí na obou březích řeky Mže, pustili na plno do práce. Tramvaje se střídají na jedné koleji, auta se tísní v zúžených pruzích a chodci s cyklisty přišli o stezku.

Autor: Martin LEŠKA (text&foto), RAMAP (mapa) Aktualizace: 12.04.2017
Vstoupit do diskuse (3)

testAž do podzimu, kdy bude hotová oprava mostu ve směru na Lochotín, si budou muset kolaři najít náhradní trasy. Poté budou mít k dispozici opravenou stezku, kde by po novu měli být od chodců odděleni. Celé jaro a léto, tedy po nejsilnější cyklistickou sezonu, bude spojení Severního předměstí s centrem města o poznání komplikovanější. Jak se s tím nejlépe vyrovnat?


Kolaři využívající pohodlnou spojnici bez ztracených spádů mezi oblastí pod Záhorskem a hlavní poštou budou muset více šlápnout do pedálů. Pro cesty do míst západně od náměstí Republiky bude nejkratší volbou lávka za obchodním centrem Plaza (v areálu bývalého výstaviště) a průjezd okolo Nového divadla. Pro cíle východně od Bartoloměje bude výhodnější Lochorínská lávka mezi Keřovou a Tyršovou ulicí. Kombinací obou lávek bude možné se vyhnout zavřenému mostu i při jízdě po dálkové cyklotrase č. 37 ze Štruncových sadů směrem na Skvrňany a dále do Českého lesa.


testČást stavebních prací zasáhne i obě předpolí mostu. Na severní straně tak může být uzavřena i sjezdová rampa do Lochotínské ulice. Na objízdnou trasu tedy bude nutné najet už dříve a k lávkám dojet jinudy, bohužel pokaždé v jízdním pruhu společně s auty. Otrlejší mohou zvolit ulici Otýlie Beníškové (a pro překonání Mže i navazující Rooseveltův most), méně odvážní delší a kopcovitější trasu přes roudenské jednosměrky Pod Všemi svatými / Na Roudné či trochu krkolomný průjezd parkovištěm Kauflandu. Doporučit však můžeme celkem poklidnou cestu Lochotínským parkem a Lochotínskou ulicí. Cesty ke vzdálenějším cílům lze plánovat s využitím i dalších přemostění řeky Mže. K dispozici je lávka na jejím soutoku s Radbuzou či most u Kalikovského mlýna. Vybrat si pro sebe tu správnou variantu vám pomůže přehledná mapka, kterou pro regionální informační  portál plzenskonakole.cz vytvořili kolegové z nakladatelství Ramap.

test

 

Situaci na objízdných trasách budeme dál sledovat a přinášet další rady a tipy. I vy se můžete o ty své podělit v diskusi, která je pod tímto článkem.

 

Přečtěte si také

Začala oprava mostu Gen. Pattona, nejrušnějšího v Plzni - souhrnná informace o tom, jak bude probíhat oprava mostu generála Pattona v Plzni

 

Cykloobjížďky při uzavírce viaduktů u hl. nádraží v Plzni - jak zasáhne rekonstrukce mostů u hlavního nádraží v Plzni cyklisty. Článek s mapkou objízdných tras. 

 

Diskuse (3)

Vstoupit do diskuse

Fotogalerie