Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Místo po mostě přes Berounku přívozem

article

Jeden z mála mostů, který zůstával v provozu i při velkých povodních, se bude opravovat. Motoristé i cyklisté se budou muset přes Berounku dopravit přívozem.

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 26.05.2018

testOd 24. května se uzavírá Dolanský most přes Berounku. Pokud si budete plánovat cyklovýlet, myslete na to. Na obě dvě strany od mostu je docela pěkný kopec a tak je dobré si trasu upravit, než se od mostu dřít do kopce. Pokud vyrážíte na Rokycansko, nabízí se možnost použít přívoz v Nadrybech či Darovanský přívoz. Člověk si ale nevybere: na všechny strany je to od Berounky do kopce. Někde méně, jinde více. Pokud jste ale přívozem s kolem ještě nejeli, možná to pro vás bude nevšední zážitek.


„Práce musí být vzhledem k jejich rozsahu prováděny za úplné uzavírky. Náhradní přemostění v blízkosti mostu není možné a to zejména kvůli širokému zátopovému území se zachováním průtočného profilu řeky a propojením silnice po obou březích," uvedl Jiří Velíšek ze Správy a údržby Plzeňského kraje a dodal: „Rekonstrukce mostu znamená úplné snesení a náhradu stávajícího vybavení mostu, demolici stávající mostovky, výstavbu širší mostovky včetně nového veřejného chodníku, výstavbu nových úložných prahů na podpěrách a sanaci ponechaných železobetonových částí mostu. Žádáme proto veřejnost o jistou míru tolerance."


Dopravní omezení si vyžádá dlouhodobá rekonstrukce mostu přes Berounku u Dolan na frekventované silnici II/180. Uzavírka mostu potrvá do konce listopadu letošního roku. Objízdná trasa bude vedena přes Zruč-Senec, Plzeň a Chrást nebo bude možné využít alternativně také přívoz v Darové. Město Břasy zajistilo rozšíření provozní doby přívozu v Darové a to již od páté hodiny ranní do osmé večerní.

 

Přečtěte si také

Oba přívozy na Berounce opět v provozu - provoz přívozu v darové byl obnoven. Jak funguje?