Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Porovnávejte a hlasujte v anketě Kolo roku 2019

article

Kde jsou ty doby, kdy byla na trhu jen městská, silniční a horská kola. Po čase přibyla treková a krosová, pak různá odpružení a různé pláště až do kategorie fatbike. Najít to nejlepší už není tak snadné. Výběr na trhu je široký a tak se vyplatí porovnávat. V letošní anketě o Kolo roku 2019 najdete hlavně novinky, které teprve půjdou do obchodů. Pokud budete mít při hlasování štěstí, možná že i něco vyhrajete...

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 20.02.2019

Náš tip - kolo z Plzeňska:

Duratec PHANTOM nominovaný v anketě Kolo roku 2019
To nejlepší z touškovského Duratecu, silniční závodní kolo postavené na kompozitovém monokoku DURATEC PHANTOM vyráběném v České republice z nejpevnějších vláken světa. Díky svému technicky vyspělému a unikátní řešení získal tento rám mezinárodní ocenění „The Steve Worland Innovation Award”. Stavba rámu z uhlíkových vláken je bez jakýchkoliv lepených spojů, rám je vytvrzený v jednom kuse! Váha pouhých 760 gramů. Kolo osazené těmi nejlepšími komponenty najdete v kategorii silniční kola. Tohle kolo si můžete prohlédnout a hlasovat zde.

Vybrat si správné kolo je v současné nabídce obtížné a mnohdy stresující. Kategorií přibývá, některé mají mezi sebou jen velmi tenké hranice, špatná volba může nejen znehodnotit čas věnovaný oblíbenému sportu, ale také se prodražit. Při volbě modelů, které obsahuje již třináctý ročník ankety Kolo roku, naštěstí nic takového nehrozí. Nabídka je rozdělená na několik segmentů odrážejících současný stav trhu. Změna oproti loňsku je v oblasti elektrokol - jsou rozdělená na e-MTB pevná a e-MTB celoodpružená. Malý zájem firem vyslat do boje svůj produkt v kategorii fatbiků a plusových kol naznačuje něco o jejich situaci na trhu.

Kola jsou vskutku různorodá a tak si můžete vybrat v každé kategorii to, které se vám líbí nejvíce. Výběr je na vás, v níže uvedených kategoriích určíte svým hlasováním modely, které se budou pyšnit titulem Kolo roku 2019, a jeden, který bude napříč všemi kategoriemi nositelem označení Design roku 2019. Seznamte se s novými modely ještě dříve, než se objeví v prodeji.

 

Pravidla hlasování a ceny pro vylosovanétest

Můžete hlasovat pro jedno kolo v každé kategorii a pro jedno kolo v anketě Design roku (jedna IP adresa = jeden hlas) až do 28. února 2019. Deset vylosovaných výherců obdrží trička Velo, dalších deset získá knihu o Eddy Merckxovi a na jednoho čeká mikina z kolekce Velo. Amketu pořádá iVELO.