Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Při posledním Grand Prix v Plzni se také loučil Jiří Ježek

article

A další překvapení z DURATECu: opravdu dá Jirka kolo k ledu?

Ve středu 22. září se v Plzni konal poslední díl seriálu GIANT ligy v silniční cyklistice. Letošní poslední Grand Prix v Plzni na Lopatárně nebyla jen závodem. Byla i rozlučkou našeho nejlepšího paralympijského cyklisty Jiřího Ježka s kariérou profesionálního cyklisty. A užili si to všichni...

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 24.09.2017

testNa plzeňském oválu Na Lopatárně byla posledním závodem GP DURATEC zakončena letošní GIANT liga v silniční cyklistice. Ještě než se závodníci vydali na trať, dal si na oválu poslední kolečko náš nejlepší paralympijský cyklista Jiří Ježek (Team Dukla Praha). V cíli jeho sólo kolečka mu vzdali čest zdviženými koly všichni závodníci. Dojatý Jirka tak projel špalírem cyklistů, se kterými se v Plzni na oválu Lopatárny v Doubravce pravidelně setkával. Není tak divu, že ještě před závodem mnozí stáli o společné foto s Mistrem, který posunul hranice paralympijských výkonů k těm špičkovým dosažených zdravými cyklisty. Poté, co závodníci odjeli svoji povinnou dávku koleček na plzeňském oválu, se po mužských, ženských i dorosteneckých a Masters kategoriích dostal na bednu i Jirka Ježek.

 

Závodění teď sice v Plzni dal k ledu, kolo ale ne, i když mu tým z Touškovského DURATECu kousek kola v ledu připravil. „Plzeň je můj druhý domov. Mám tu spoustu kamarádů, spoustu přátel, firmy, se kterými spolupracuju, a kousek odsud je Město Touškov, kde sídlí fabrika, která vyrábí moje kola celou moji kariéru. Do Plzně jsem jezdil každou středu celou sezónu těch 17 let, tak proto jsem jednu z těch rozluček, možná tu hlavní, udělal dneska tady." Na otázku, co bude dělat po posledním závodě, Jiří Ježek odpověděl: „Já doufám, že z cyklistiky neodejdu, protože cyklistika je součástí mého života ale i našeho života s mojí manželkou Soňou, takže sem budeme jezdit fandit kamarádům, budeme jezdit na závody pro veřejnost a budeme se cyklistikou bavit dál. Po sportovní kariéře přijdou nové výzvy a já je budu přijímat, protože rád žiju aktivně a tak doufám, že se tím budu bavit stejně, jako jsem se bavil cyklistikou."

 

Grand Prix DURATEC

testGrand Prix Duratec „odveta" po seriálu se stala opět kořistí Martina Hebíka (CK Příbram Fany Gastro). Na startu jsme tentokrát mohli vidět i cyklokrosového reprezentanta Adama Ťoupalíka (BEOBANK-CORENDON), který přivezl do Plzně i mladšího bratra Jakuba (Cycling Academy Tábor). Od startu byli velice aktivní junioři, kteří dokázali kroužit před pelotonem celé tři okruhy. Poté byli dojeti pelotonem a body se začaly dělit v hromadných spurtech. Tam byl velice aktivní právě Hebík a Jan Rajchart. Do soubojů o body se vložil i cyklokrosař Adam Ťoupalík, nakonec vybojoval v Plzni slušné čtvté místo. Ze zaslouženého vítězství se tak mohl radovat Martin Hebík, který odolal tlaku od Jana Rajcharta. Na stupně je pak doprovodil Martin Boubal, který dojel na třetím místě. V kategorii juniorů triumfoval Karel Tyrpekl (Profi sport Cheb). Kategorii Masters jezdce nad 40 let vyhrál Karel Kopr (Slavia Praha). V ženách vybojovala první místo Jarmila Machačová (Team Dukla Praha), která rozhodla v závěrečném spurtu.

 

 

 

testVýsledky GP DURATEC 20.9.2017 v Plzni

Čas vítěze: 1:11.59 h 55km

 

1. místo Martin Hebík (CK Příbram Fany Gastroservis) 10b
2. místo Jan Rajchart (Česká spořitelna - Accolade) 7b
3. místo Martin Boubal (CK Příbram Fany Gastroservis) 6b
4. místo Adam Ťoupalík (BEOBANK-CORENDON) 5b
5. místo Tomáš Čapek (Topforex - Lapierre) 4b
6. místo Jakub Svoboda(CK Kolokrám - Svijany) 3b
7. místo Petr Fiala (AC Sparta Praha) 2b
8. místo Martin Stošek (Symbio+ BMC) 1b
9. místo Tomáš Holub (kola-bbm.cz) 1b
10. místo Jan Ryba (AC Sparta Praha) 1b

 

Vittoria Cup Juniorů
1. místo Karel Tyrpekl (Profi sport Cheb) 3b
test2. místo Jakub Ťoupalík (Cycling Academy Tábor) 2b
3. místo Karel Kuba (CK Příbram Fany Gastroservis) 1b

 

LIV Sýkora sportswear CUP (ženy)
1. místo Jarmila Mchačová (Team Dukla Praha)
2. místo Daniela Trčková (Česká spořitelna - Accolade)
3. místo Tereza Beranová (Alltraining.cz)

 

NaCesty.cz CUP (jezdci Masters nad 40let)
1. místo Karel Kopr (Slavia Praha) 1b
2. místo Zdeněk Rubáš (AC Sparta Praha)
3. místo Milan Spěšný (MS bike academy)

 

 

 

 

Fotogalerie