Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Pro cestovatelskou inspiraci na veletrh Holiday World

article

Stánek Plzeňského kraje tentokrát najdete ve střední části Veletržního paláce v Praze

Většina těch, co rádi jezdí na kole, v zimě zvažují, kam během cyklistické sezóny na dvou kolech vyrazí. Dobrým zdrojem informací bývají veletrhy. Můžete zde získat získat tipy na cyklovýlety, ale i mapy a třeba si koupit i cyklozájezd. Co nabízí letošní Holiday World a který stánek byste rozhodně neměli minout?

 



Autor: cykloRADKA Aktualizace: 21.02.2014

testCelý Veletržní palác opět zaplnily stánky vystavovatelů ze všech koutů naší země i ze zahraničí. Mezi největší expozice patří již  tradičně ty krajské. Stačí, když obejdete pultíky a poptáte se u těch, co vás zajímají. O cyklomapách ale platí to, co známe i z jiných veletrhů - na pultech většinou neleží, musíte si je vyžádat u obsluhy stánku. Škála vystavujících je pestrá a to i na stáncích jednotlivých měst a menších regionů. Vystavují zde také mnohé cestovní kanceláře včetně těch, které nabízejí cyklistické zájezdy (Herdegen, Kudrna, Turistika a jiné). Do Prahy ale také přijeli vystavovatelé zpoza našich hranic - z Bavorska, Slovenska, Slovinska i Rakouska. I oni přivezli na veletrh nabídku pro cyklisty. Expozice zde mají i vzdálené destinace, jako třeba Thajsko. Tam ale na kole vyjíždí je opravdoví dobrodruzi.

 

Veletrh je sice čtyřdenní, ale pro návštěvníky z řed veřejnosti je určena jen sobota a neděle. Na tyto dva dny se také soustředí doprovodný program. Na jednom jediném místě můžete procestovat téměř celý svět. Spolu se souběžně probíhajícími veletrhy Top Gastro & Hotel a Golf Show se zde představí 826 vystavovatelů z téměř 50 zemí. Pořadatelská Incheba Praha očekává 35 tisíc návštěvníků. Jedním z lákadel veletrhu pro veřejnost  bývá doprovodný program včetně soutěží. Ani letos nebude chybět oblíbený cestovatelský festival WorldFilm či Expediční kamera. Jejich program najdete v příloze tohoto článku a na stránkách veletrhu. Organizátoři opět ve spolupráci s cestovními kancelářemi přichystali pro návštěvníky soutěž o dovolenou snů. Každý den se budou losovat před zraky návštěvníků slevové kupony v celkové hodnotě 1 milion korun! Slevové kupony na zájezdy bude možné vyhrát pouze osobně na veletrhu Holiday World 2014. Podrobnosti na www.zajezdyzamilion.cz.

 

Novinky pro cyklisty

testJiž ve čtvrtek byl oficiálně pokřtěn první oficiální průvodce po Labské stezce popisující  tuto trasu podél celého toku Labe v Česku i Německu, a to ve čtyřech jazykových mutacích včetně té české. Do přípravy se zapojily a průvodce finančně podpořily Ústecký, Středočeský, Pardubický a Královéhradecký kraj i města Hradec Králové, Praha, agentura CzechTourism, němečtí partneři a Nadace Partnerství, která je oficiálním koordinátorem Labské stezky v ČR. Cykloprůvodce vychází v nákladu přesahujícím 300 000 ks a nabízí tipy na hlavní atrakce, služby pro cyklisty, přívozy či turistická informační centra podél stezky. Lze si jej prohlédnout v elektronické podobě na internetové stránce Labské stezky. „Cyklisté jej mohou získat zdarma v turistických informačních centrech nebo v zařízeních s certifikací Cyklisté vítáni, a to v češtině, němčině, angličtině a holandštině," říká Daniel Mourek, testkoordinátor Labské stezky v ČR a vice-prezident Evropské cyklistické federace. Oficiální průvodce provede návštěvníky podél celé 1230 km dlouhé trasy od pramene Labe až po Severní moře. „Přesně na 100 stranách průvodce naleznou turisté kontakty na 565 certifikovaných ubytovacích zařízení pro cykloturisty v různých cenových kategoriích, od kempů až po čtyřhvězdičkové hotely, od ubytování v soukromí na venkově až po hotely ve velkoměstech, všechny certifikované dle kritérií Cyklisté vítáni či německého cykloklubu ADFC," dodává Daniel Mourek. Zařízení Cyklisté vítáni nabízí kromě standardních služeb např. bezpečné uložení kola přes noc, možnost malých oprav kola či dostatek informací a tištěných materiálů pro cykloturisty. „Zájem našich ubytovatelů podél Labské stezky o propagaci v česko-německém průvodci předčil naše očekávání a v příštích letech budeme usilovat o větší počet stran určených pro propagaci služeb na české straně stezky," doplňuje Daniel Mourek, nadšený propagátor dálkových cyklotras.

 

testO veletrhu

Stránky veletrhu: www.holidayworld.cz


Otevírací doba:    

Čt 20/2/2014 (Pouze pro odborníky): 10.00 - 18.00
Pá 21/2/2014 (Pouze pro odborníky): 10.00 - 18.00
So  22/2/2014 (Pro veřejnost): 9.00 - 18.00
Ne 23/2/2014 (Pro veřejnost): 9.00 - 17.00 

 

Vstupné:     

Čt 20.2. + Pá 21.2. (platí na Holiday World, Golf Show a Top Gastro & Hotel)
Předregistrace odborníků: 400 Kč
Odborníci na místě (na pokladně): 600 Kč


So 22.2. + Ne 23.2. (platí na Holiday World, Golf Show a Top Gastro & Hotel)
Vstupné plné (pro dospělé): 150 Kč
Rodinné vstupné: 300 Kč (2 dospělí + dítě nebo děti do 15 let)
Zlevněné vstupné: 80 Kč (pro seniory, ZTP, studenty, děti a mládež do 18 let)
ZTP+P vč. 1 osoby doprovodu: zdarma
Děti do 10 let: zdarma
Zákaz vstupu se psy!

Přílohy

Program přednášek a výstav na veleterhu Holiday World 2014 (1.19 MB)

Fotogalerie