Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Šnek vyjede z Plzně na cestu na kole kolem světa

article

Z rukou předsedy Fotoklubu Plzeň převzal Jaroslav Šnek Král před svou cestou na kole kolem světa výtěžek z prodeje fotografií.

V sobotu 11. května vyjede z plzeňského Náměstí Republiky zkušený cyklocestovatel Jaroslav Šnek Král na cestu na kole kolem světa. Na náročnou cestu, která potrvá několik let, se dlouho připravoval. Své speciálně upravené kolo DURATEC i s veškerou výbavou ukázal novinářům před pár dny na Světovaru, když přebíral finanční dar pro svoji cestu od plzeňského Fotoklubu.

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 10.05.2013
Vstoupit do diskuse (1)

testUkončil pracovní poměr, nahlásil změny na úřadech a vydává se na cestu kolem světa na kole. Na kole se speciálně vyztuženým rámem vyrobeným firmou DURATEC, která začínala v podnikatelském inkubátoru na Borských polích v Plzni a nyní již patří ke světové špičce ve výrobě rámů kol. Muž, kterému lékaři v mládí voperovali umělou srdeční chlopeň a říkali mu, že nebude sportovat, má za sebou již několik náročných dálkových tras na kole. Teď se chce vydat na tu nejdelší. Lidí, co objeli na kole svět, není mnoho - patří k nim také Češi Lucka a Michal, kteří svou cestu absolvovali před několika lety a napsali o ní několik knih, které vydalo plzeňské nakladatelství Cykloknihy.

 

Jaroslav Šnek Král několik dní před cestou převzal finační dar od členů plzeňského fotoklubu. Šlo o peníze získané z prodeje fotografií z výstavy členů Fotoklubu Plzeň, která probíhá ve výlohách Street gallery na náměstí generála Píky. Členové fotoklubu zdarma poskytli své fotografie a díky podpoře provozovatele Street gallery pana Romana Sedláčka je mohli veřejně vystavit a nabídnout k prodeji. Fotografie jsou žánrově naprosto odlišné a prezentují dílo jednotlivých autorů. Po zakoupení získá zájemce svou fotografii i s podpisem jejího autora a kromě toho, že podpoří cestovatele, který měl odvahu a sílu postavit se nepřízni osudu, tak získá také vyjímečné dílo se zajímavým příběhem.

 

Podpořte Šneka!

testChcete-li se s tímto odvážným cyklocestovatelem poznat osobně a třeba se ho i na něco zeptat, můžete tak učinit před odjezdem. Šnek již tuto sobotu 11. května v 11 hodin startuje na kole z plzeňského Náměstí Republiky na cestu kolem světa. Už začalo fungovat i nové transparentní konto na podporu projektu Země je kulatá 2500409856 / 2010 . Na něj můžete nyní zasílat finanční podporu na jeho cestovatelský projekt. A to jak utrácí vaše příspěvky si můžete zkontrolovat tady.

 

 

Odkazy

www.zemejekulata.cz

 

 

 

Diskuse (1)

Vstoupit do diskuse

Fotogalerie