Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Užijte si celý víkend na kolech s Plzeňskou MTB 50

article

Dětské závody mají své místo v parku za OC Plaza

Již první zářiový víkend si můžete užít na kolech v Plzni. V sobotu 2. září 2017 se tu totiž koná již 5. ročník Plzeňské MTB padesátky. Soutěžní tratě o délce 57 a 58 km jsou určeny pro zdatnější cyklisty. Fitness jízda tradičně přiláká rodiče s dětmi a pro malé cyklisty je připraveno dětské cyklistické klání. Starty z náměstí Republiky i od OC Plaza napovídají, že to bude velká akce, na které si může najít svoji trasu malý i velký, nenáročný cyklista i zarytý biker...

Autor: cykloRADKA (text), Miloš LUBAS (foto) Aktualizace: 24.08.2017
testZávod určený pro všechny věkové i výkonnostní kategorie se v Plzni konal poprvé před pěti lety. Plzeňská padesátka se tu jezdila již dřív, ale pak měla pauzu. „Když jsem se vrátil do Plzně z Jeseníku, kde jsem organizoval Priessznitzovu padesátku, řekl jsem si, že bychom mohli obnovit tu plzeňskou. Po domluvě s organizátory seriálu jsme zrušili Priessznitzovu padesátku a místo ní jsme obnoviili a nově natrasovali Plzeňskou MTB padesátku," říká Vašek Pták, který byl u zrodu prvního ročníku nové Plzeňské MTB 50. Počet účastníků rok od roku roste. „Prvního ročníku se účastnilo 1000 cyklistů, druhého 1200, třetího 1500 a loňského už 1800. Z toho bylo 500 dětí do 15 let," dodává Vašek Pták. Plzeňská MTB padesátka není jen závod pro bikery. Ti si mohou vybrat ze dvou tratí. Ta první (Trasa C) má jen 38 kilometrů a převýšení 695 metrů. Ta druhá (Trasa B) je delší: má 57 kilometrů a převýšení tratě je 959 metrů. Obě trasy startují z náměstí Republiky v Plzni v sobotu 2. září dopoledne. Start závodů kluků a holek, který byl loni u ZOO, se přesunul do areálu za řekou u OC Plaza. Odtud také vyjedou rodiče s dětmi na 18 kilometrů dlouhou trasu „Fitness jízda” směrem na Radčice. Po celý den bude v parku za OC Plaza k dispozici doprovodný program. Budete tak moc vyzkoušet například historická dřevěná kola Dresina, na kterých se nešlapalo do pedálů, ale jen se odráželo. Pro děti je připravena dětská zóna s možností pořádně se vyřádit, na všechny pak v závěru dne čeká tombola. Nebudou chybět ani stánky s občerstvením a sportovním vybavením. Plzeňská MTB 50 je součástí seriálu 16 cyklistických závodů seriálu Kolo pro život.

MTB závody, dětské závody a jejich kategorie

testPro dospělé (pro všechny věkové i výkonnostní kategorie):

Závodní trasy pro dospělé vedou nádhernou přírodou v okolí Plzně v okolí Krkavce, projedete se i po singletracích. 

Trasa B:

57 km, převýšení 959 m - start 11:30, start z náměstí Republiky

Trasa C:

38 km, převýšení 695 m - start 12:20, start z náměstí Republiky

Trasa D (Fitness jízda):

18 km, převýšení 313 m, start 12:30 start z parku za OC Plaza

 

Pro děti JT Marathon (pro děti do 13 let zdarma):

Dětské závody od 9:00 do 11:50 děti mohou závodit v JT na bezpečných trasách v areálu za OC Plzeň Plaza. Starty po kategoriích, holky a kluci zvlášť. Jede se v pěti věkových kategoriích a k tomu ještě závod odrážedel pro nejmenší. kategoriích a k tomu ještě závod odrážedel pro nejmenší. Následně mají děti možnost vyjet v rodinné Fitness jízdě.

testInformace a přihlášky

Registrace


on-line: do 30. 8. 2017 na www.kolopro.cz


na místě v parku za OC Plzeň Plaza:

pátek 18:00 - 20:00, sobota 8:00 - 11:30

 

Více na www.plzenska50.cz nebo www.kolopro.cz

 

Přečtěte si také

Krajský cykloFANATIK je výzvou pro každého cyklistu - Překonáváváte rádi vytyčené mety na kole? Zkusit to můžete i v individuálním závodě.

 

Fotogalerie