Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

V Praze právě začal veletrh Holiday World 2016

article

Nový průvodce po Labské stezce nebo katalog zařízení se značkou Cyklisté vítáni nabízí Nadace partnerství na svém stánku

Včera v Praze začal již 24. ročník veletrhu cestovního ruchu Holiday World. Tři haly Veletržního paláce jsou obsazeny stánky vystavovatelů z Čech i zahraničí. Na co se můžete těšit, pokud se do Prahy vypravíte? Co najdete na stáncích pro cyklisty?

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 19.02.2016

testCestovatelské veletrhy lákají snad všechny, co rádi cestují, a Holiday World patří k těm u nás nejnavštěvovanějším. Veletržní palác v Praze Holešovicích, který jej letos hostí spolu s veletrhem Top Gastro & Hotel, nabízí tradičně mnoho zajímavého i pro cyklisty. Na veletrhu vystavují jak cestovní kanceláře, tak jednotlivé regiony. Většinu stánků krajů potkáte již ve vstupní hale, některé včetně stánku Plzeňského kraje jsou v kruhové hale pod kopulí ve společné expozici vládní agentury cestovního ruchu CzechTourism. Velký stánek i s kulturním programem má na veletrhu Holiday World 2016 Jihomoravský kraj, tradičně velkou expozici mají i také Jižní Čechy. V Praze vystavují také cestovní kanceláře a některé národní centrály cestovního ruchu. A přivezly i cyklistické mapy, brožury, či průvodce. Na stánku Karlovarského kraje můžete získat novou cyklomapu Karlovarského kraje i mapu cyklostezky Ohře. Můžete tak získat informace o cyklistických možnostech třeba ve Slovensku, které na stánku nabízí soubor malovaných turistických map. Velký stánek pod kopulí kruhové haly má Čína. Ve srovnání s předchozími lety už nabídky krajů i států často zahrnují i cyklistické mapy se značenými cyklocestami. Zajímavou nabídku má také Sasko, které spojuje s Českou republikou Labská stezka, ale i krásné území českosaského Švýcarska nebo Krušné hory. Právě k těmto destinacím nabízejí Němci propagační materiály i v češtině.

 

testNa veletrhu byl také uveden na trh nový cykloprůvodce Labskou stezkou 2016. Cykloprůvodce vychází v nákladu 260 000 ks v české a německé jazykové mutaci a nabízí tipy na hlavní atrakce, služby pro cyklisty, přívozy či turistická informační centra podél stezky. Návštěvníky stezky tak provede podél celé 1270 kilometrů dlouhé trasy od pramene Labe až po Severní moře. „Na 104 stranách průvodce naleznou cykloturisté kontakty na 580 certifikovaných ubytovacích zařízení po celé délce Labské stezky v různých cenových kategoriích, od kempů až po čtyřhvězdičkové hotely, od ubytování v soukromí na venkově až po hotely ve velkoměstech, všechny certifikované dle kritérií Cyklisté vítáni či německé Bett und Bike," říká koordinátor stezky pro ČR Daniel Mourek z Nadace Partnerství.

 

Labská stezka je nejoblíbenější dálkovou cyklotrasou v Německu a je součástí evropské sítě dálkových cyklotras EuroVelo. Také česká část stezky se již díky společnému marketingu těší zvýšenému zájmu cykloturistů. test„V Ústeckém kraji, jen v úseku mezi Děčínem a Ústím nad Labem, který je nejfrekventovanější, zaznamenaly sčítače až 150 tisíc cyklistů nebo pěších za loňský rok," poznamenal k využití Labské stezky radní pro regionální rozvoj, zahraniční vztahy a cestovní ruch Ústeckého kraje Jan Szántó a dodal: „Právě pro jejich pohodlí umístí Ústecký kraj v roce 2016 na Labskou stezku několik mobilních buněk, které budou sloužit jako hygienické zázemí. Buňky poskytne darem společnost ČEZ a.s, která část svých zisků vrací do projektů na podporu kvality života obyvatel, ať už jsou to dětská hřiště nebo v našem případě tolik potřebná mobilní hygienická zařízení." Kéž by v Čechách podobných projektů jako je Labská stezka přibývalo.

 

Na veletrhu také najdete stánky časopisů, které se zabývají cestovním ruchem i cestováním a poznáváním našich i vzdálených krajů. Mnohdy nabízejí starší čísla zdarma či za veletržní cenu. Inspiraci můžete hledat třeba v časopisu KAM po Česku nebo TIM. Leckde můžete ochutnat regionální potraviny. Ze stánku Saska jsem si navíc odnesla jako dárek - 3 oříšky jako připomenutí výstavy kostýmů z filmové pohádky Tři oříšky pro Popelku, která se natáčela na zámku Moritzburgu právě v Sasku.

Soutěž pro návštěvníky

Organizátoři připravili ve spolupráci se zúčastněnými cestovními kancelářemi opět soutěž pro návštěvníky veletrhu. Zájezdy za milion umožní pouze a jen návštěvníkům veletrhu získat slevové kupony na příští hlavní turistickou sezonu. Žádnou podobnou akci nebude možné nalézt na internetu, slevové kupony na zájezdy bude možné vyhrát pouze osobně na veletrhu Holiday World 2016. Na minulém veletrhu Holiday World 2015 si výherní kupon odneslo přes 100 šťastných návštěvníků. Výherci si tyto ceny odnesou přímo z veletrhu! Losování je veřejné před davy dalších přítomných soutěžících. Podrobnosti najdete na www.zajezdyzamilion.cz.

Otevírací doba a vstupné na HOLIDAY WORLD 2016 test

Otevírací hodiny:

Čt 18. 2. 2016: 9.30 - 18.00 (pouze pro odborné návštěvníky)
Pá 19. 2. 2016: 10.00 - 18.00 (pouze pro odborné návštěvníky)
So 20. 2. 2016: 9.30 - 18.00  (pro veřejnost)
Ne 21. 2. 2016: 9.30 - 17.00 (pro veřejnost)

 

Místo konání:
Výstaviště Praha - Holešovice (v mapě zde)

 

Vstupné:

 150 Kč  plné vstupné pro dospělé návštěvníky
  80 Kč  zlevněné vstupné pro studenty, seniory, ZTP, děti a mládež do 15 let
 300 Kč  rodinné vstupné (2 dospělí + děti do 15 let)
 Zdarma  děti do 10 let, ZTP + P vč. 1 osoby doprovodu
 400 Kč  předregistrace odborníků (přes web)
 600 Kč  vstupné pro odborníky (na pokladně)
   Zákaz vstupu se psy
   Cena katalogu 150 Kč

 

Holiday World 2016 v číslech test

Počet vystavovatelů: 652
Počet zastoupených zemí: 46
Celková výstavní plocha: 18 800 m2 brutto

 

Stránky veletrhu:

www.holidayworld.cz

 

 

Fotogalerie