Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

V sobotu startuje mezinárodní závod Trofej Rokycan

article

Kdo letos pozvedne tuto trofej?

V sobotu 19. dubna ve 13 hodin odstartuje z náměstí v Rokycanech 44. ročník mezinárodního závodu Trofej Rokycan jako Grand Prix Gluetec s.r.o. Závod je finálovým závodem Českého poháru mužů Force cup a na startu tak budou zástupci všech našich kontinentálních a elitních týmů. Pozvánku ze zahraničí přijaly kontinentální týmy z Rakouska a ze Slovenska. Pokud se nechcete přijít jen dívat, můžete se vydat na kole na 12 kilometrů dlouhou cykloturistickou trasu, nebo si dokonce sami zazávodit.

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 17.09.2015
testLetošní 44. ročník mezinárodního závodu Trofej Rokycan, který odstartuje tuto sobotu ve 13 hodin z rokycanského náměstí jako Grand Prix Gluetec s.r.o. je finálovým závodem Českého poháru mužů v silniční cyklistice FORCE cup - 2015. Na startu tak budou zástupci všech našich kontinentálních a elitních týmů. Vedle pořadatelského týmu AC SPARTA PRAHA bude na startu kompletní vedoucí tým soutěže Whirpool - Author, Dukla Praha, AWT- Greenway, SKC Tufo Prostějov, CK Příbram - Fany Gastro, Puškinak.cz, Favorit Brno a další. Pozvánku ze zahraničí přijaly kontinentální týmy z Rakouska WSA - Greenlife Graz a ze Slovenska přijede team KEMO Dukla Trenčín. Trofej Rokycan je posledním přípravným závodem pro reprezentanty ČR před mistrovstvím světa v americkém Richmondu kam jsou nominováni např. Jiří Polnický, Alois Kaňkovský. Michal Schlegel, František Sisr, Daniel Turek, Michael Kukrle. Vítězové hlavního závodu si rozdělí 40 000 korun na cenách. Závodníci po slavnostním startu pojedou z Masarykova náměstí v Rokycanech přes obec Díly směrem na Volduchy do Těškova. V Těškově na ně čeká šestikilometrový okruh mezi Těškovem a Holoubkovem. Náročný a divácky přehledný okruh u Těškova pojedou celkem pětadvacetkrát a najedou přitom 162 km. Na trati je vypsána soutěž aktivity s dvěma rychlostními prémiemi o cenu Koloc Oil Kařez, a to ve dvacátém a desátém okruhu před cílem.


V rámci sobotního programu tradičních městských oslav Pod rokycanskou věží, který začíná na rokycanském náměstí v 10 hodin, proběhne také představení týmů a účastníků závodu (od 12.15 hodin). Pro cykloturisty je připravena dvanáctikilometrová Chodovar cyklojízda z Rokycan do Těškova. Trasu si cykloturisté mohou libovolně prodloužit. Jízda startuje registrací na rokycanské radnici, cílem bude Těškov, kde budou pro účastníky připraveny zdarma nápoje z pivovaru Chodovar. Na své si přijdou i amatérští závodníci a příchozí junioři, muži i ženy, kteří pojedou svůj závod Grand Prix SBS IVA  J a J s.r.o. na 10 okruhů tzn. 60 km se startem ve 11.20 hodin v Těškově, závod je zařazen do středočeské ligy UAC a ŠUAC. Dětský závod Velká cena Koloc oil se pojede na jeden 6 km dlouhý Těškovský okruh pro všechny děti od 6 - 12 let a odstartuje v 16.30 hodin po dojetí hlavní kategorie Elite. Děti mohou jet jak na silničních, tak i na horských kolech. V místě startu proběhne i dětský závod na odstrkovadlech pro děti do 5 let. Vítězové obdrží cyklistický dres McDonald Cup. Diváci a účastníci se budou moci občerstvit v cíli a ochutnat Vojenické uzeniny a nápoje z rodinného pivovaru Chodovar nebo vyzkoušet nové modely kol Scott. Záznam ze závodu bude zajišťovat ČT Sport. Závod se pojede na 162 km dlouhé a plně uzavřené trati, které si vyžádá dopravní omezení v čase od 13. - 13,30 hodin na silnici mezi Rokycany, Volduchy a Těškovem + okruh v Těškově od 11.00 - 17.30 hod.

Rozpis závodů a pokyny pro účastníky

Trasa závodu Elite + časový harmonogram: 13:00 Rokycany - Masarykovo náměstí - 13.05 Díly - 13.10 Volduchy - 13.20 - 17.00 Okruhy Těškov

testPořadatel: AC SPARTA PRAHA cycling o.s.
Termín: sobota 19.9. 2015
Ředitel závodu: Zdeněk Rubáš, Těškov 146, 33701 Rokycany, Tel 603 917 656
Hlavní rozhodčí: dle nominace ČSC
Přihlášky: na startu
Kancelář závodu: Start: Městský úřad - Masarykovo náměstí Rokycany 10.00.-11.30 hod. Porada vedoucích družstev 11.30 MÚ Rokycany č.p. 1.
Cíl: Obecní úřad Těškov. od 10.00 (pouze zápis kat.ŠUAC)
Startovní čísla se vydávají nejpozději do 11.00 hod
Startovné: 200,- Kč a dle rozpisu ČP a UAC
Startují:

1) 13.00 hodin muži Elite / U23/ - 162 km - Trofej Rokycan GP Gluetec s.r.o. (Rokycany - Volduchy - Těškov + 25 x 6 km okruh v cíli)
2) 11.20 hodin amatéři a ŠUAC kategorie - VC Efisan 10 okruhů v Těškově - 60km
3) 16.30 závod dětí od 6 - 12 let Cena SBS,, IVA,, JaJ Rokycany jeden okruh na 6km
start po dojetí hlavního závodu Elite cca 16.30 hod.
Přihlášky do 16.00 hodin v Těškově na OÚ.
Podmínka startu: Platná licence ČSC pro rok 2015 nebo UAC licence.
Předpis: Závodí se podle platných pravidel ČSC, rozpisu ČP a tohoto rozpisu. Trať závodu bude uzavřena v souladu s nařízením Policie ČR pro veřejnou dopravu, proto všichni musí dodržovat ustanovení zákona č.361 /2000 Sb a jsou povinni uposlechnout pokynů policie, pořadatelů a rozhodčích. Všichni účastníci se závodu zúčastňují na vlastní nebezpečí, pořadatel neručí za škody účastníkům vzniklé nebo jimi způsobené. Pořadatel si vyhrazuje právo nutných technických změn oproti rozpisu závodu z důvodu nepředvídaných okolností.
Trať závodu: Silniční okruh Rokycany - Volduchy - Těškov + 25x okruh 6 km v Těškově - výjezd směr Volduchy po 1,5 km vlevo směr Holoubkov vlevo Těškov cíl před obecním úřadem.
Ceny: Dle rozpisu Českého poháru mužů 2014 - pro prvních 15 závodníků a 3 nejlepší U 23 - celkem 39 000 Kč + 2x rychlostní prémie. Vyhlášení ihned po dojezdu pro 1.-3.místo Elite +1. -3.místo U 23 + vítěz soutěže aktivity Koloc Oil Kategorie ŠUAC - 3 poháry v absolutní pořadí + cena pro nejlepší v kategorii. Děti věcné ceny.

 

Přílohy

Pozvánka na akci (841.64 kB)

Fotogalerie