Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Veletrh cestovního ruchu ITEP zve turisty v novém kabátě

article

Velerh ITEP probíhá opět v hale Lokomotivy v Plzni na Slovanech

Ve čtvrtek 19. září otevře na tři dny své brány třetí největší veletrh cestovního ruchu v České Republice plzeňský ITEP. Ve dvou halách plzeňské TJ Lokomotiva se představí informační centra, města a obce, muzea, turistické cíle jako vystavovatelé z našeho regionu i z jiných koutů ČR i světa. Pro turisty, včetně těch na kole, tradičně zdroj informací pro další výlety či dovolenou.



Autor: cykloRADKA Aktualizace: 13.09.2019

test„Veletrh ITEP nabídne turistické možnosti a tipy, kam na výlety i zábavu. Novinkou doprovodného programu jsou denně cestovatelské přednášky. Jednou z nich bude i Studentská expedice s vozíčkářem do Himaláje," uvedla náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství a cestovního ruchu Ivana Bartošová. Mezi zahraničními hosty budou např. zástupci partnerského regionu Banát z oblasti Župa Timiș s tradičními řemeslníky a pokrmy. Mezi novými vystavovateli bude Státní muzeum porcelánu v bavorském Hohenbergu, které je největším evropským muzeem tohoto zaměření. Hvězdárna v Rokycanech a v Plzni představí výstavu k 50. výročí od přistání člověka na Měsíci. Historické ohlédnutí nabídne i expozice Muzea řemesel a techniky v Kolovči s kompletně vybaveným kadeřnickým salonem z 30. let 20. století. V Zahradě u malíře plné zeleně a vůní bylin si každý vyzkouší vytvořit vlastní sušený čaj," dodává Ivana Bartošová. Každý den bude probíhat celodenní soutěž CK Bus Foltýnová. Na ITEPu tradičně vystavují obce a regiony našeho kraje, ale má zde stánky i většina ostatních krajů. V jejich nabídce lze najít vždy něco, co cyklista využije při tvorbě jednodenních cyklovýletů a tak se vyplatí zajít na veletrh třeba jen na dvě hodiny. Vstup je zdarma. 

 

Během ITEPu se uskuteční zážitkové jízdy historickým autobusem vypravované přímo z veletrhu. Komentované trasy povedou do nově otevřeného a jediného přístupného podzemního kaolinového dolu v České republice v Nevřeni. Vstupenky v předprodeji je možné zakoupit na www.plzenskavstupenka.cz.

 

Patnáctý ročník veletrhu cestovního ruchu ITEP se letos uskuteční od 19. do 21. září, návštěvníkům bude otevřen denně od 10:00 do 18:00 hodin a v sobotu od 10:00 do 17:00 hodin v prostorách hal TJ Lokomotiva v Úslavské ulici č. 75 v Plzni na Slovanech (v mapě zde). 

Přečtěte si také

Trasy pro cyklovýlety - sekce našeho webu, kde najdete tipy na cyklovýlety v našem kraji

AKCE - sekce našeho webu, kde najdete chronologicky pozvánky na cyklistické i cykloturistické akce v našem kraji i mimo něj