Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Veletrh Holiday World 2015 v Praze otevřel své brány

article

Materiály pro cyklisty i v češtině nabízí Sasko

Dnes začal v Praze již 24. ročník veletrhu cestovního ruchu Holiday World. Do Prahy se sjelo téměř 800 vystavovatelů ze 46 zemí celého světa. Tradičně zde najdete také expozice jednotlivých krajů nabízející mnoho zajímavých tipů na výlety i na kole. Na co byste neměli při návštěvě zapomenout?

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 19.02.2015

testVeletrhy cestovního ruchu lákají snad všechny, co rádi cestují, a Holiday World patří k těm u nás nejnavštěvovanějším. Veletržní palác v Praze Holešovicích, který jej letos hostí spolu s veletrhem Top Gastro & Hotel, nabízí tradičně mnoho zajímavého i pro cyklisty. Na veletrhu vystavují jak cestovní kanceláře, tak jednotlivé regiony. Většinu stánků krajů potkáte již ve vstupní hale, ten plzeňský je ale až pod kopulí Veletržního paláce vedle stánku vládní agentury cestovního ruchu CzechTourism. V roce, kdy se Plzeň pyšní titulem Evropského hlavního města kultury, vévodí stánku grafika s pěti puntíky hrací kostky. Do Prahy přijely lákat turisty i cestovní kanceláře a některé národní centrály cestovního ruchu. A přivezly i cyklistické mapy, brožury, či průvodce. Můžete tak získat informace o cyklistických možnostech třeba ve Slovinsku, Bulharsku, Španělsku i pro nás vzdálením Tchaiwanu. Velký stánek má na veletrhu Holiday World také Slovensko. Ve srovnání s předchozími lety už nabídky zahrnují i cyklistické mapy se značenými cyklocestami. Zajímavou nabídku má také Sasko, které spojuje s Českou republikou Labská stezka, ale i krásné území českosaského Švýcarska nebo Krušné hory. Právě k těmto destinacím nabízejí Němci propagační materiály i v češtině.

 

testNa veletrhu byl také uveden na trh nový cykloprůvodce Labskou stezkou 2015. Ten vychází letos poprvé pro celou 1200 kilometrůl dlouho trasu v Česku a Německu i v českém jazyce! Představitelé Královéhradeckého a Ústeckého kraje a statutárního města Děčína také podepsali dnes na veletrhu Holiday World Praha 2015 smlouvu o partnerství v marketingu mezinárodního produktu Labská stezka. Je to poprvé, co se kraje a města ve spolupráci s majiteli certifikovaných objektů Cyklisté vítáni spojují do společného marketingu Labské stezky. Tu v ČR koordinuje Nadace Partnerství ve spolupráci se třemi koordinačními místy Labské stezky v Německu. „Labe nás spojuje," komentoval spolupráci pěknou češtinou Sven Erichson z Hospodářské komory v Sasku, který již několik let na propojení Labské stezky s ČR s českou stranou spolupracuje. Labská stezka byla několikrát za sebou vyhlášena na německém veletrhu ITB nejúspěšnější stezkou v Německu, a tak lze jen doufat, že s novými úseky na české straně se bude i na české části Labské stezky počet cyklistů zvyšovat. Ještě lepší by ale bylo, kdyby v Čechách podobných projektů jako je Labská stezka přibývalo.

 

Na veletrhu také najdete stánky časopisů, které se zabývají cestovním ruchem i cestováním a poznáváním našich i vzdálených krajů. Mnohdy nabízejí starší čísla zdarma či za veletržní cenu. Leckde můžete ochutnat regionální potraviny, já například ochutnala vynikající kozí sýr s bylinkami z farmy ve Skryjích a pravé slovenské halušky se slaninou a brynzou. Ze stánku Saska jsem si navíc odnesla jako dárek - 3 oříšky jako připomenutí výstavy kostýmů z filmové pohádky Tři oříšky pro Popelku, která se natáčela na zámku Moritzburgu právě v Sasku.

Soutěž pro návštěvníky

Organizátoři připravili ve spolupráci se zúčastněnými cestovními kancelářemi opět soutěž pro návštěvníky veletrhu. Zájezdy za milion umožní pouze a jen návštěvníkům veletrhu získat slevové kupony na příští hlavní turistickou sezonu. Žádnou podobnou akci nebude možné nalézt na internetu, slevové kupony na zájezdy bude možné vyhrát pouze osobně na veletrhu Holiday World 2015. Na minulém veletrhu Holiday World 2014 si výherní kupon odneslo přes 100 šťastných návštěvníků. Výherci si tyto ceny odnesou přímo z veletrhu! Losování je veřejné před davy dalších přítomných soutěžících. Podrobnosti najdete na www.zajezdyzamilion.cz.

 

testOtevírací doba a vstupné na HOLIDAY WORLD 2015

Otevírací hodiny:
Čt 19. 2. 2015: 10.00 - 18.00 (pouze pro odborné návštěvníky)
Pá 20. 2. 2015: 10.00 - 18.00 (pouze pro odborné návštěvníky)
So 21. 2. 2015: 9.00 - 18.00  (pro veřejnost)
Ne 22. 2. 2015: 9.00 - 17.00 (pro veřejnost)

 

Místo konání:
Výstaviště Praha - Holešovice (v mapě zde)

 

Vstupné:

 150 Kč  plné vstupné pro dospělé návštěvníky
  80 Kč  zlevněné vstupné pro studenty, seniory, ZTP, děti a mládež do 15 let
 300 Kč  rodinné vstupné (2 dospělí + děti do 15 let)
 Zdarma  děti do 10 let, ZTP + P vč. 1 osoby doprovodu
 400 Kč  předregistrace odborníků (přes web)
 600 Kč  vstupné pro odborníky (na pokladně)
   Zákaz vstupu se psy
   Cena katalogu 150 Kč

 

testStránky veletrhu:

www.holidayworld.cz

 

 

Fotogalerie