Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Veletrh Holiday World začíná tentokrát na kraji Prahy

article

Stánek Plzeňského kraje na veletrhu Holiday World

Tentokrát poprvé v pražských Letňanech dnes začal veletrh cestovního ruchu Holiday World. Oblíbený veletrh nabízí vše kolem cestování, a to i na kole. Kdy a kde ho můžete navštívit?



Autor: cykloRADKA Aktualizace: 13.02.2020

testMezinárodní veletrh cestovního ruchu HOLIDAY WORLD je nejvýznamnější akcí svého druhu nejen v České republice, ale i v regionu střední Evropy. „V roce 2020 se na veletrhu HOLIDAY WORLD představí národní turistické centrály tradičních evropských zemí i vzdálených destinací, například Ameriky, Asie a Afriky. Na turistické zážitky budou lákat regiony České republiky a aktuální nabídky zájezdů do celého světa nabídnou desítky cestovních kanceláří a agentur," říká Martin František Přívětivý, obchodní a marketingový ředitel z pořadatelské společnosti ABF.

 

Stejně jako v předchozích letech, i letos expozice vystavovatelů zahrnují v hale 2 hlavně expozice regionů - i proto má letos veletrh trochu delší název: Holiday World & Region World. V hale 3 pak jsou stánky zahraničních destinací a cestovních kanceláří. Při návštěvě veletrhu můžete nastřádat inspiraci pro další cyklovýlety. Nabídku cyklotras i cyklostezek zde nabízejí města i regiony z celé ČR včetně Plzeňského kraje. Pokud byste chtěli vyrazit někam dál, můžete oťuknout nabídku cestovních kanceláří. O tom, co na veletrhu najdete, vám napoví naše fotogalerie pod článkem.

 

testUživatelům stezky již tradičně slouží tištěný Cykloprůvodce Labská stezka. Jeho aktuální vydání pro letošní rok bylo slavnostně pokřtěno ve čtvrtek 13. února 2020 ve 13 hod. v expozici Východních Čech na veletrhu Holiday World Praha. Vedle přehledu certifikovaných služeb a možností ubytování pro cyklisty (Cyklisté vítáni v ČR a Bett+Bike v Německu) obsahuje brožura také mapy úseků s tipy na hlavní atrakce, jízdní řády přívozů, kontakty na informační centra a další důležité informace. Průvodce bude po celý rok zdarma k dispozici na všech důležitých veletrzích cyklistiky a cestovního ruchu, ve všech informačních centrech podél Labe a v zařízeních s certifikací Cyklisté vítáni na Labské stezce. Publikován je také v elektronické podobě na oficiálním webu, kde je možné i objednat zaslání tištěné verze. 


Veletrh Holiday World také velmi příjemně spojil své síly s veletrhem Památky - Muzea - Řemesla. Díky tomuto svazku dochází k úžasné a logické synergii mezi památkami a cestovním ruchem, kdy se na akci, pod záštitou Ministerstva kultury ČR, budou prezentovat nejzajímavější památkové objekty v zemi, včetně církevních. Všechny tři veletrhy, tedy Holiday World, Region World a Památky - Muzea - Řemesla, si mohou návštěvníci užít v rámci jedné vstupenky.

Kompletní přehled doprovodného programu veletrhu Holiday World 2020 najdete na:  https://holidayworld.cz/program/

test

Informace pro návštěvníky

Termín a místo konání
13. - 16. března 2020, PVA Letňany


Otevírací doba
Čt 13. února 2020: 9.30 - 18.00 (pro odborníky)
Pá 14. února 2020: 9.30 - 18.00 (od 14h pro veřejnost)

So 15.února 2020: 9.30 - 18.00 (pro veřejnost)

Ne 16.února 2020: 9.30 - 15.00 (pro veřejnost)


Cena vstupného
Základní vstupné: 150 Kč

Zlevněné vstupné: 120 Kč (senioři nad 60 let, ZTP a studenti)

Děti do 140 cm, ZTP a ZTP/P: zdarma 

Příjezd na veletrh

Vlakem+metrem

Veletržní areál PVA Letňany se nachází v blízkosti stanice metra C Letňany. Z hlavního nádraží v Praze se tedy dejte metrem linky C a vystupte ve stanici Letňany.

 

Autem od Plzně

Dálnicí D5, odbočit před Zličínem na Brno, Teplice, pokračovat po Pražském okruhu směr Teplice až k mimoúrovňové křižovatce u PVA 

GPS: 50°7'41.662"N, 14°30'51.679"E 

 



Fotogalerie