Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Veletrh ITEP dnes v Plzni zahájen již po desáté

article

Plzeňské nakladatelství CYKLOKNIHY připravilo pro cyklisty 2 nástěnné kalendáře: s ženami na kolech a rozhlednami

Dnes byl zajájen už desátý jubilejní ročník veletrhu cestovního ruchu ITEP, který probíhá každoročně ke konci hlavní turistické sezóny. Veletrh se za dobu konání stal po pražském Holiday Worldu a brněnském Regiontouru třetím největším veletrhem cestovního ruchu v ČR. Co nabízí cyklistům?

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 25.09.2014

testVětšina stánků nabízí letáčky a propagační materiály také pro cyklisty. Plzeňský kraj připravil informační letáky k mezinárodní dálkové cyklotrase CT 3, která vede z Prahy přes Plzeň, Domažlice, Regensburg až do Mnichova. Na stánku kraje jsou také letáky k mezinárodní dálkové cyklotrase EuroVelo 13 (Stezka železné opony), která byla Plzeňským krajem vyznačena v loňském roce. Novinkou pro návštěvníky veletrhu je nově zpracovaná propagační brožura Rozhledny v Plzeňském kraji doplněná o pět nových rozhleden. Pěkné materiály pro cyklisty nabízejí již tradičně stánky z jiných krajů naší republiky a tradičně také vystavovatelé z Bavorska. Ostatně, můžete se o tom přesvědčit například na stánku jihočeského, královéhradeckého nebo karlovarského kraje. Mezi celkem 115 vystavovatelů se podobně jako v minulých letech zařadilo i hodně zahraničních. Mezi ně patří čínská provincie Zhejiang, partnerská provincie Plzeňského kraje. Dále pak vystavovatelé z Rakouska, (město Linec), Slovenska a dalších spolkových zemí Německa. Slovenská salaš Zbojská je se svými tradičními klobáskami, brynzou a haluškami na ITEPu již tradičním a vyhledávaným hostem. Turistické cíle v Bavorsku zastupuje agentura ARBERLAND REGio, bavorské město Zwiesel a rodinný pivovar Damfbierbrauerei. Mezi vystavovateli najdete plzeňské nakladatelství CYKLOKNIHY a cestovní kanceláře, z nichž některé nabízejí také cyklozájezdy, například plzeňský INTERTRANS.

 

testVeletrh opět nabízí i ochutnávky regionálních potravin, kulturní program mj. z Bavorska (Bavorská sobota), vyhlášení vítězů prázdninové štafety a také autogramiády. Podpis tak získáte třeba od plzeňského horolezce Honzy Trávníčka, který se jako pátý Čech v historii dostal na vrchol himálajské hory K2. Autogramy bude také rozdávat populární herec a dabér Martin Stránský.

 

Desátý veletrh cestovního ruchu ITEP otevírá svoje brány ve dnech 25. - 27. září 2014 denně od 10:00 do 18:00 hodin a v sobotu od 10:00 do 17:00 hodin opět v osvědčených prostorách haly TJ Lokomotiva v Úslavské ulici č. 75 v Plzni na Slovanech. Záštitu nad letošním veletrhem převzala ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová a generální ředitel agentury CzechTourism Rostislav Vondruška. Další informace a podrobný doprovodný program naleznete na turistickém webovém portálu Plzeňského kraje www.turisturaj.cz, ale i v příloze tohoto článku. Na celý veletrh včetně všech doprovodných akcí je vstup zdarma.  

 

Přílohy

ITEP2014 - program (868.19 kB)

Fotogalerie