Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Veletrh Regiontour začal v Brně

article

O materiály města Plzně byl na brněnském veletrhu cestovního ruchu zájem již během prvního dne

Brněnský veletrh Regiontour je prvním letošním veletrhem cestovního ruchu. Jak již název napovídá, svoji nabídku zde předvádějí hlavně české a moravské regiony. A protože turistů na kolech v Česku stále přibývá, nabízejí regiony nové mapy a brožurky s tipy na cyklovýlety. Na veletrhu najdete i ryze cyklistické stánky. Suma sumárum - inspirace pro výlety na kole se zde nabízí pěkně pohromadě na ploše největší brněnské výstavní haly P. Co vás na Regiontouru čeká, pokud se do Brna vypravíte?



Autor: cykloRADKA Aktualizace: 17.01.2014
testtestBrněnský veletrh Regiontour láká mnohé cestovatele, včetně těch, co jezdí za zajímavostmi u nás i v cizině na kole. Všechny expozice jsou letos opět soustředěny do pavilonu P, ve vedlejším pavilonu F najdete souběžně probíhající veletrh GO, tedy stánky cestovních kanceláří. Stánek Plzeňského kraje s motivy piva v podobě obručí pivních sudů se tentokrát nachází  uprostřed výstavní haly. Expozice se sudem dává stánku tradiční ráz, a evokuje v návštěvnících Plzeň spíše v tekuté formě. To zde také můžete ochutnat. Jednotlivé regiony plzeňského kraje i město Plzeň samotné nabízejí své prospekty na pultech kolem obručí. Jen pár metrů od stánku Plzeňského kraje najdete malý stánek Mikroregionu Radbuza. Obce Českého lesa, které zde mívaly samostatný stánek, vystavují na stánku Plzeňského kraje.

 

testPro města, obce i kraje bývá veletrh Regiontour zahájením nové turistické sezóny a proto na tento veletrh připravují nové materiály jako jsou například mapy nebo brožury. Těžiště propagace se přesouvá na internet, a tak se postupně mění i nabídka tištěných informací na stáncích. Propagační materiály pro cyklisty má každý kraj, někdy jsou ale k dispozici jen na požádání. Pěkný soubor tipů na výlety jsem získala na stánku Jihočeského kraje, hezky zpracované tipy na cyklovýlety má tradičně jižní Morava. Soubor tipů na cyklovýlety jsem ale našla i na stánku Moravskoslezského a Zlínského kraje, které prezentovaly i příhraniční oblasti Polska. Na našem stánku jsem objevila nové vydání cyklomap jižního a severního Plzeňska vydaných v roce 2013 Plzeňským krajem. Obě mapky pocházejí z nového vydání souboru turistických map, které Plzeňský kraj úspěšně poprvé vydal v roce 2007 a jejichž minirecenze najdete v naší sekci Mapy & Brožury.

 

Další veletrh cestovního ruchu, který můžete navštívit ve Veletržním paláci v Praze, je Holiday World. Letos se bude konat od 20. do 23. února.  

Informace pro návštěvníky Regiontouru test

 

Otevírací doba pro veřejnost

pátek   17. 1. 2014: 10-18 hod

sobota 18. 1. 2014: 10-18 hod

neděle 16. 1. 2014: 10-16 hod

 

Vstupné
Základní
pro veřejnost (Pá+So+Ne): 160 Kč

Zlevněné pro veřejnost (Pá+So+Ne): 80-130 Kč

 

Rodinné (Pá+So+Ne): 250 Kč

Zlevněná rodinná vstupenka (Rodinné pasy): 200 Kč

 

Stránky veletrhu

www.bvv.cz/go-regiontour

 

 

 

Fotogalerie