Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Vyjeďte na cyklostezku Ohře a získejte cykloláhev

article

Krajina kolem podzimní Ohře bývá pěkně barevná

Jako oslavu Cyklostezky Ohře pořádá Karlovarský kraj pořádá již tradičně Den Cyklostezky Ohře, letos ovšem jako devítidenní akci. Její součástí bude ve dnech 11.-19. září 2021 orientačně vzdělávací soutěž o drobné dárky. Po koronavirové pauze budou mít tak cyklisté, ale i pěší či běžci na šmejdění po kontrolách u stezky více času.

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 02.09.2021
test„Rádi bychom pozvali všechny cyklisty a cykloturisty bez rozdílu věku, aby se v týdnu od 11. září vypravili na cyklostezku Ohře a zkusili soutěž," uvedl krajský radní Patrik Pizinger a dodal: „Účastníky čeká 10 soutěžních kontrolních stanovišť ve stylu závodů v orientačním běhu a bude na každém, kdy a v jaké míře se bude chtít závodu zúčastnit. Na stanovištích budou součástí soutěže snadné otázky z historie, kultury a současnosti Karlovarského kraje. Můžete projet celých 65 kilometrů z Chebu do Šemnice v jeden den, nebo si to rozdělit na více částí. Kromě krásné projížďky podél Ohře dostanou soutěžící praktickou lahev, která se hodí na každý cyklovýlet."

Jak se zúčastnit

testU vybraných partnerů (níže) si soutěžící vyzvedne soutěžní kartu. S touto kartou následně objede kontroly. Sám si může vybrat v jakém pořadí a kdy. Není nutné jet hned první den, není nutné ani objet vše za jeden den. Klidně si trasu lze rozdělit na několik etap. U kontroly - vybavené terčíkem bílo-oranžové barvy s integrovanými kleštičkami - následně do pole „označ" kleštičkami proštípne požadované označení a do pole „odpověz" nejlépe lihovou fixou (vlastní) zapište odpověď (a, b, c). Označuje a odpovídá do políčka se správným číslem kontroly. Kontrol je celkem deset po celé délce trasy. Popis umístění kontrol a odkaz na mapy.cz bude zveřejněn na webu Cykloportál Karlovarského kraje v den startu.

 

Soutěžní pravidla

testDen startu - Vyrazit můžete libovolně mezi 11. 9. 2021 a 19. 9. 2021. Je DOVOLENO rozdělit si soutěž do více dnů a etap.
Místo konání - Cyklostezka Ohře na trase Cheb - Šemnice a v blízkém okolí.
Startovné - Startovné je zdarma.
Soutěžní karta - Karty bude možné vyzvednout u níže uvedených partnerů. U každého z partnerů je uvedena i otevírací doba. Soutěžní karty se vydávají od 10. 9. do 17. 9. 2021.
Pozice kontrol - Budou zveřejněny na webu Cykloportál Karlovarského kraje těsně před startem. Pořadí, v jakém kontroly projedete, je libovolné. Jen dávejte pozor, abyste kontrolu označili do políčka se správným číslem.
Ceny pro každého - Kvalitní cyklistická láhev (bidon) s designem speciálně k příležitosti Dne Cyklostezky Ohře. Cenu obdrží každý, kdo správně označí a odpoví nejméně 7 z 10 kontrol a vyplní na soutěžní kartě minimální požadované údaje. Výdej cen opět u partnerů oproti vyplněné soutěžní kartě. Poslední možnost vyzvednutí ceny je 20. 9. 2021.
Nepoškozujte zařízení ani soutěžní kontroly - Pokud by došlo k poškození kleštiček, nebo ztrátě soutěžní kontroly, dejte nám prosím vědět na tel. 607 051 352 formou SMS kde uvedete číslo kontroly a druh poškození. My uděláme vše pro nahrazení nebo opravu kontroly.
Partneři u kterých můžete vyzvednout soutěžní kartu ale i cenu:
Turistické infocentrum Cheb, Jateční 476/2, Cheb, otevřeno Po-Ne 9-17, přestávka 12:30-13:00h
Městský dům kultury Sokolov, 5. května 655, Sokolov, otevřeno Po-Ne 8-17h
Informační středisko Karlovarského kraje - Krajská knihovna Karlovy Vary, Závodní 378/84 Karlovy Vary, otevřeno Po-Pá 9-19 so 9-15j

Informace o akci najdete na cykloportále Karlovarského kraje.

testJak se dostat z Plzně s kolem na Ohři

Asi nejlepší je použít vlak. Rychlíky do Chebu jezdí každé dvě hodiny a berou i kola. Pendolino jen 3 kola s povinnou rezervací místa pro kolo. Pokud si koupíte lístek předem, můžete se třeba z Karlových Varů vrátit zpět do Chebu vlakem. Jen pozor při nákupu jízdenek. Na některých tratích v Karlovarském kraji jezdí i jiní dopravci než České dráhy.

 

Náš tip:

Prověřete si obsazenost vlaků cyklisty v předstihu a kupte si jízdenku i s místenkou předem.

 

 

 

Fotogalerie