Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Vyrazte na výlety do Brd. Tuto sobotu za sněžnou blechou.

article

Pěší trasy jsou v Brdech již vyznačeny, na ty nové pro cyklisty se čeká. Pro ty, kteří se v Brdech příliš nevyznají, nebo se chtějí dovědět o zajímavých místech víc, na letošní rok chystá Destinační agentura Brdy spolu s portálem plzenskonakole.cz výlety s průvodcem. Pěšky i na kole. Ten první za „sněžnou blechou" už tuto sobotu. Jaké dobrodružství nabízí?

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 20.02.2018
Již loni a předloni byl o výlety na kolech do Brd zájem. Ukazuje se, že ti, kteří to v bývalém vojenském prostoru ještě moc dobře neznají, uvítají moznost vydat se do našich nejvyšších vnitrozemských hor s průvodcem. Pro letošní rok byste měli mít tu možnost častěji. A nejen na kole, ale také pěšky. Destinační agentura Brdy pro letošní rok ve spolupráci s regionálním informačním portálem pro cyklisty plzenskonakole.cz chystá sérii výletů s průvodcem.

Hledáme průvodce (cyklo i pěší i MTB)

Pro sérii výletů hledáme další průvodce pro výlety na kole i pěšky. Zkušenosti s průvodcováním vítány, znalost Brd nutná. Zájemci kontaktujte naši redakci.

Postupně tak chceme odhalovat místa opředená legendami, přírodní unikáty i dosud zapovězené lokality. Jednotlivé výlety by měli být určeny běžným cykloturistům ale i pěším výletníkům, možná i bikerům. Seznámíme vás nejen s místy, kde dříve stávaly vesnice, či jiná stavení, ale také s místní faunou a florou. A když se vše podaří, podíváme se i na meteoradar na vrcholu Praha. Sérii připravovaných výletů na kole i pěšky vám představíme na začátku jara, jako první vlaštovku vám nabízíme jeden zimní výlet pěšky. Pravda, trochu narychlo, ale má to své důvody. V Brdech se totiž objevily „sněžné blechy"! Náš pěší výlet poslední neděli skončil zajímavým objevem na jedné zasněžené cestě. A protože si ho nechceme nechat pro sebe, naplánovali jsme podobný výlet pro všechny, kteří by se do Brd chtěli vypravit tuto sobotu pěšky. Doufám, že nám počasí bude přát a my tyhle zajímavé mrňavé tvorečky opět spatříme. Ale nebojte se, pro sněžné blechy jsme my lidé nezajímaví - nechutnáme jim ;-)

O výletě pěšky za „sněžnou blechou" test

Start a cíl: Teslíny, rozcestí (v mapě) 720 m n.m. parkování v místě

Sraz: nejpozději v 8.45h

Doprava na sraz: možno přijet autem či busem z Plzně CAN odj. v 7.45h, příj. 8.48h

Start: v 9h z Teslín

Svačinozastávka: u hráze Hořejšího Padrťského rybníka

Konec: cca v 15.30h v Teslínech

Doprava zpět: bus do Plzně odj. 16.12h, v Plzni na CAN příj. 17.15h nebo autem

Délka trasy: cca 16 km

Občerstvení: na trase možné pouze z vlastních zásob, v cíli v Teslínech

Průvodcuje: Radka Žáková (cykloRADKA) pěšky ;-)

Pozvánka níže a ke stažení na konci tothoto článku.

 

test 

Přílohy

Pozvánka na akci (316.98 kB)