Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Cyklisté budou muset objíždět golfové hřiště. Kvůli divočákům

article

Majitelé museli vstup na hřiště vč. cesty, kterou projížděli i cyklisté, ohradit

Při některých podzimních výletech jsme si všimli rozrytých luk či mezí u lesních cest. Divočáků je letos opravdu mnoho a svými rypáky poničili již leccos. Došlo i na golfové hřiště v Horomyslicích u Dýšiné. Po cestě na jeho okraji se ale kromě golfistů často projíždějí i cyklisté. Nyní budou muset majitelé hřiště proti divočákům oplotit a to vč. zmiňované cesty, která je součástí pozemků patřících golfovému areálu. Přitom hledají cesty pro cykloturisty i pro bikery, po kterých by mohli stávající úsek objet.

Autor: cykloRADKA (tex&foto), Michal BÍMAN/GOLF PARK (foto), RAMAP (mapa) Aktualizace: 18.11.2013
Vstoupit do diskuse (0)
test„Letos nám divočáci na hřišti napáchali opravdu velké škody a ještě dříve než v minulých letech," uvedl Michal Bíman z Plzeňského Golf Parku, který hřiště provozuje. „Po poradě s odborníky jsme hřiště oplotili elektrickým ohradníkem - je to nejúčinnější řešení. Během posledních pěkných podzimních víkendů jsme ještě cestu nechali průjezdnou, ale na zimu ji musíme zavřít," dodává Michal Bíman. Správci golfového areálu chtějí cyklisty navést na jiné cesty, kterými by se uzavřenému úseku mohli včas vyhnout. Součástí uzavírky by mělo být i vytvoření jednoduchých navigačních tabulí s mapkami cest průjezdných pro kola. Cykloturisté do golfového areálu většinou najíždějí z rozcestí na CT3 pod železničním viaduktem asi kilometr od Kyšic. Právě tam by měla být jedna z infotabulí, která má nově cyklisty přesměrovat na výškově nenáročnou cestu podél železniční trati. Z druhé strany golfového areálu bude závora na křižovatce cest u mostku přes Klabavu, infotabule budou cyklisty nasměrovávat po druhé straně vrchu Hradiště na cestu ke Klabavě, ze které se lze dostat po žluté turistické značce až k lávce přes Klabavu nad zatopeným ejpovickým lomem.

 

„Nové alternativy dopravních koridorů pro cyklisty se budeme snažit hledat během zimy ve spolupráci s odborníky na cyklodopravu a zástupci obcí, jichž se změny budou týkat. Infotabule s vyznačením průjezdných cest i uzavřeného úseku chceme instalovat na jaře příštího roku, do té doby žádáme cyklisty o pochopení a respektování zákazu vjezdu na zmiňovaný úsek cesty," žádá Michal Bíman. Situace sice není příjemná, ale je řešitelná. Ostatně rozumný cyklista se blízkosti svižných golfových holí raději vyhne. Vždyť dostat tou bílou kulatou věcí není nic příjemného. A nelze spoléhat na to, že se letící golfový míček trefí zrovna do vaší cyklistické přilby.

 

A pokud bude jarní počasí v závěru března příznivé, zahájí i v golfovém klubu příští sezónu stejně jako v minulých letech na kole, tedy cyklistickou časovkou pro širokou veřejnost, kde bude možné projet celým areálem na kole bez hrozícího rizika.  

 

test 

Zákres uzavřeného úseku a objízdných tras na výřezu cykloturistické mapy Plzeň a okolí, kteoru vydalo vlétě 2013 nakladatelství RAMAP.

Odkazy

www.golfplzen.cz - stránky GolfParku Plzeň s informacemi o posledním cyklistickém klání, které zde probíhalo

 

Diskuse (0)

Vstoupit do diskuse

Fotogalerie