Na úvodní stránku
mail

Trasy pro cyklovýlety

 

Tipy na výlety na kole z Plzně do bližšího či vzdálenějšího okolí. Trasy jsou rozděleny podle náročnosti. Vyberte si vhodný typ z podmenu.

Cykloprohlídka „Krajem štěnovické žuly“

article

Přes Černice se vydáme do Štěnovic, kde si prohlédneme židovský hřbitov a místo, kde stávala synagoga. Pak omrkneme štěnovické vesměs již zatopené lomy a o kus dál nahlédneme i do  jednoho ještě činného.  Kolem Nebílovského zámku se vydáme na vyhlídku u kostelíka v Prusinech. Pak nás čeká krásný pohled na Radyni. Po zastávce na oběd pak projedeme po cestách i cestičkách kolem Úhlavy až do Plzně. 

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 19.08.2021

DEN KONÁNÍ: So start v 9,00
SRAZ: v 8,45 na nám. Republiky u Infocentra vedle radnice

V případě deště v době startu se cykloprohlídka nekoná!

DÉLKA
cca 45km, 8-9 včetně zastávky na oběd
NÁROČNOST
střední, 3x větší stoupání, vzhledem k možnosti odpočinku při výkladu průvodce by měl trasu zvládnout cyklista, kterému nedělá problém ujet cca 25-30km, vždy se čeká na posledního

VHODNÉ KOLO

doporučuji horské nebo trekové, silniční kolo je nevhodné 

S SEBOU

dostatek tekutin, něco na posilněnou (čokoláda, tyčinka atp.), náhradní duši (do kola), brýle, větrovku či pláštěnku, přiměřené oblečení, dobrou náladu

CENA dospělý jen 80 Kč, dítě 40 Kč, rodina (max. 4 osoby) 160 Kč, v ceně je mapa Plzně se sítí komunikací pro cyklisty

INFORMACE

Informační centrum města Plzně, nám. Republiky 41,  tel. 378 035 530

 

Cykloprohlídky se konají dle pravidelného jízdního řádu vždy druhý čtvrtek a druhou sobotu v měsíci, a to od května do září. Aktuální termíny najdete v sekci AKCE.

Fotogalerie