Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Do práce na kole v Plzni - zatím 150 soutěžících

article

Miroslav Šuta předvedl tričko kampaně Do práce na kole

V Plzni se letos poprvé rozjíždí kampaň Do práce na kole. Jejím cílem je propagovat městskou cyklistiku jako součást zdravého a moderního životního stylu, který pomáhá zlepšit kondici lidí, ale také omezuje znečišťování ovzduší měst výfukovými zplodinami automobilů a oživuje městské ulice. Přihlásilo se již 150 účastníků a další mají ještě šanci, protože organizátoři prodloužili termín registrace až do 5. května. A vy už máte svůj tým?

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 02.05.2013
test„Za první dva týdny registrace se v Plzni přihlásilo 20 týmů, ale do konce dubna se počet registrovaných více než zdvojnásobil a dnes máme přes 150 účastníků. Navíc byl termín registrace prodloužen až do 5. května, takže se stále může kdokoli přidat," uvedl Miroslav Šuta z Centra pro životní prostředí a zdraví, které kampaň spolu s iniciativou Plzeň na kole v Plzni organizuje. „Zatím se přihlásilo nejvíce týmů ze Západočeské univerzity, ale jezdit do práce na kole nebo koloběžce budou také v Českém rozhlase, Plzeňském Prazdroji, Škodě Electric, Fakultní nemocnici Plzeň, České spořitelně, Povodí Vltavy, Panasonicu, FPC, IntraWorlds, Eurosoftware, MOL Logistics a v dalších firmách a institucích," dodal Miroslav Šuta.

„Mezi lidmi je o soutěž velký zájem. Chodí nám mnoho ohlasů, které žádají prodloužení registrace kvůli kolegovi či kamarádovi na dovolené. Rozhodli jsme se proto, že těmto lidem vyjdeme vstříc a i s ohledem na včerejší státní svátek prodloužíme možnost registrace do konce týdne, tedy do 5. května," řekla manažerka kampaně Do práce na kole Iva Nevečeřalová z iniciativy Auto*Mat. Ti, co již cestu do práce na kole zkusili, vědí, že přijíždí na pracovistě mnohem lépe naladěni, než po ranním čekání v dopravní zácpě. Cyklista totiž projede či projde skoro všude a tak je jeho cesta  po městě plynulá.

 

V pravidelnosti své dojížďky do práce mohou soutěžit firemní týmy o dvou až pěti lidech. Registrovat se mohou na webu dopracenakole.net až do 5. května. Již od 2. května se soutěží v pravidelném dojíždění do práce na kole nebo na koloběžce. Každý registrovaný účastník dostane startovací balíček včetně trička s originální grafikou kampaně z biobavlny a se speciálním ekologickým certifikátem od firmy OP Tiger z internetového obchodu Čoromoro.cz, který všem registrovaným dopraví firma TNT Express. Zapojit se ale mohou také jednotlivci - testnapříklad živnostníci nebo studenti, či dokonce lidé žijící mimo města zapojená do celostátní soutěže. Organizátoři celorepublikové kampaně z  iniciativy Auto*Mat, kteří  mimo Prahu spolupracují na kampani s dalšími organizacemi, chtějí vyjít vstříc všem zájemcům a věří, že si každý najde svou soutěžní kategorii.

 

„Firmy nebo instituce, které své zaměstnance nejvíce podpoří, například umístěním cyklostojanů ve svém areálu nebo formou bonusů pro zaměstnance dojíždějící na kole, mohou soutěžit o titul Cyklozaměstnavatel roku," uvedl Šuta a dodal: „Hledat budeme také největší cykloabsurditu, která v Plzni nejvíce cyklistům komplikuje život, a oceníme i nejkreativnější účastníky kampaně".


Počátkem dubna přijel do Plzně osobně na bicyklu podpořit kampaň velvyslanec Nizozemského království Ed Hoeks. Mediálním partnerem kampaně v Plzni je rádio Kiss Proton.

 

 

Přečtěte si také

 

Po městě na kole – jak na to? – návod na to, jak jezdit na kole po městě. Poradí vám jak eliminovat obvyklé důvody, proč na kole nemůžete po Plzni jezdit, jako jsou: „na cestě mám moc kopců“, „při cestě bych se zpotil“, „nemám kde zaparkovat kolo“

 

Holandský velvyslanec podpořil kampaň do práce na kole - první informace k e kampani Do práce na kole v Plzni vč. pokynů, jak se registrovat

 

Odkazy

 

dopracenakole.net stránky kampaně Do práce na kole, na kterých je možné se registrovat a sledovat průběh soutěží

 

Centrum pro životní prostředí je (CpŽPZ) je občanské sdružení založené koncem roku 2009 s cílem expertní, poradenskou a informační činností přispívat k ochraně životního prostředí a veřejného zdraví. V současnosti se věnuje zejména tématu nebezpečných chemických látek a znečištění ovzduší.

 

www.plzennakole.cz - Iniciativa “Plzeň na kole” je seskupení Plzeňanek a Plzeňanů, kteří fandí jízdnímu kolu coby rovnoprávnému prostředku individuální dopravy ve městě a chtějí se zasadit o lepší podmínky pro městskou cyklistiku a o propagaci cyklodopravy. “Plzeň na kole” vznikla vloni v září a jejím prvním počinem byla podzimní plzeňská cyklojízda s více než 100 účastníky. Letošní jarní cyklojízy organizované iniciativou Plzeň na kole se zúčastnilo přes 300 cyklistů a koloběžkářů.