Na úvodní stránku
mail

Akce

Ne 23/4/2017 - CYKLODEN pro každého aneb otevření cyklistické sezóny v Plzni

article

Letos již podruhé město Plzeň zahájí oficiálně cyklistickou sezónu. Na akci, která nabídne cykloprogram různým skupinám cyklistů, připravilo ve spolupráci s cyklistickými neziskovými organizacemi i sportovními cyklokluby pestrý program.

 

START

10-18h

MÍSTO

Škoda park pod vodárnou, Papírna, Štruncovy sady

INFORMACE 

níže, v příloze a od 17/4/2016 také v článku na hl. straně www.plzenskonakole.cz



Autor: cykloRADKA Aktualizace: 12.04.2017

testPo nových stezkách v Plzni
v 10 hod ze Škoda sport parku, sraz v 9,45 pod lezeckou stěnou
Chcete-li poznat, co bylo pro cyklisty v Plzni v posledních cca dvou letech vybudováno, vydejte se na kole na prohlídku jednotlivých stezek, lávek i cykloobousměrek, které v Plzni v posledních letech „vyrostly".

 

Junior bike park aneb „pumptrack I"
10-18hod Škoda sport park
Dřevěné lávky vytvářející umělé terénní vlny či jiné nerovnosti a klopenky vytvářejí tréninkovou trať pro malé i velké, kteří se chtějí naučit ovládat své kolo i na nerovném terénu.

 

Pumptrack II
10-17hod Papírna
Skládací kovová dráha vytváří jednolitou trať pro kola, ale i skateboardy. Sofistikovanější a náročnější provedení pro zkušenější kolaře.

 

Stopovačka na kole
10-13hod ze Škoda sport parku
Na Vodníka, Rusalku, Jezinky či Peklo se mohou těšit děti, které se s tátou, mámou, nebo dědečkem či babičkou chtějí vydat na zábavnou stopovačku na kole. Čeká je 3-6kilometrová trať se zastávkami v pekle a u vodníka a několik úkolů, které musí zvládnout, aby se dostaly do cíle.  test

 

Cyklodílna
10-17hod Škoda sport park
Potřebujete drobnou opravu vašeho dvoukolého miláčka, ale nevíte si s ní rady? Přijeďte s ním poznat členy Iniciativy Plzeň na kole do cyklodílny. Tam vám kolo nejen opraví, ale třeba vás i naučí, jak na to. (Zajišťuje Plzeň na kole z.s.)

 

Koloběžky
10-17hod Škoda sport park
Už jste si zkusili, jak se jzdí na dvou kolech bez pedálů? Pokud ne, můžete si to zkusit. (Zajišťuje Klub Koloběhu Plzeň)

 

Cykloinfocentrum
10-17hod Škoda sport park

Chcete poradit, jak se dostat z jednoho místa v Plzni do jiného nejlépe na kole? Chcete nejkratší nebo nejbezpečnější cestu? Poradíme vám nad mapou. Nejen s cestou. Zajišťuje Spolek Plzeňsko na kole. test

 

Evidence jízdních kol
10-15hod Štruncovy sady
Městská policie zaeviduje kolo do evidenčního systému je, za předpokladu, že jízdní kolo bude evidováno jeho vlastníkem, jenž se prokáže občanským průkazem. Cyklista by měl mít při evidenci doklady o nabytí kola do vlastnictví nebo případně čestné prohlášení o jeho nabytí. Další důležitá věc je, že jízdní kolo musí být před vlastním značení čisté a suché, aby mohlo označení proběhnout dle technických požadavků.

 

Pokud se s kolem zúčastníte aspoň 3 akcí, můžete se zúčastnit slosování o ceny před závěrečnou exhibicí na kole!!! 

 

Více v článku, který bude zveřejněn v Út 17/4/2017 na hlavní straně www.plzenskonakole.cz

test 

 

 

Přílohy

Pozvánka na akci (436.55 kB)