Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

PAL Cup startuje již příští neděli ve Městě Touškově

article

Touškovský MTB závod je tradičně technicky náročný

Již příští neděli odstartuje Plzeňská amatérská Liga (P.A.L.) svým prvním závodem ve Městě Touškov. Loňský ročník byl co se účasti rekordní a tak se zřejmě letos máme na co těšit. Letošní PAL CUP (dříve Becker Cup) má celkem 9 závodů na různých místech Plzeňského kraje.

Autor: cykloRADKA (text), Pavel FOLTÝN (foto) Aktualizace: 30.03.2017

testPořadatelé provedou základní značení tratí na místě již tento pátek 31. března a tak bude možné celý týden trénovat na závodní trati. Ta bude tradičně technicky náročná. Závodníci na ni vyjedou v neděli 9. dubna 2017. „U nás ve Městě Touškově to bude již po sedmé a to v rámci již 17. ročníku PAL Cupu,” říká ředitel závodu Pavel Foltýn z bike klubu Město Touškov. Závod je určen široké cyklistické veřejnosti a mohou se na něj přihlásit cyklisté a cyklistky všech věkových kategorií. „Loni bylo nejmladším závodníkům na odrážedlech jen něco přes 2 roky, nejstaršímu závodníkovi pak 74 let!," dodává prezident Plzeňské amatérské ligy Marcel Beran. Startovné činí pro muže, ženy a juniory 150Kč/os. při registraci on-line do 5. dubna 2017 do 12hod. Ostatní zaplatí při on-line registraci 100Kč/os. Využijte možnosti online přihlášení na www.pal-mtb.cz a platby startovného převodem - sobě ušetříte peníze a pořadatelům práci u prezence v den závodu. Děti na odrážedlech platí na místě 50Kč. Pokud nestihnete včas on-line registraci, můžete se zaregistrovat na místě s příplatkem 50Kč. Během samotného závodu bude připraven bikepark pro děti i dospělé, chybět nebude ani stánek s občerstvením.

test
Loňský 6. ročník touškovského závodu přilákal 257 bikerů. Předpověď počasí naznačuje, že by mohlo být teplo a sucho a tak lze právem ptát, zda bude toto číslo letos překonáno. Majitelé obytných aut nebo týmových stanů by si měli prostor rezervovat u ředitele závodu Pavla Foltýna. Letošní závod ve Městě Touškově sponzorsky podpořili: TJ Sokol Město Touškov, Saferoad Czech Republic s.r.o., Duratec s.r.o.

test

 

O Plzeňské amatérské lize (P.A.L.) dříve nazývané Becker Cup

Po jedenácti letech dochází ke změně v názvu seriálu Poháru Plzeňského kraje horských kol, který znáte pod názvem Becker Cup. Společnost Becker Bohemia v říjnu 2016 ukončila svoji činnost a tak ji pro rok 2017 nahradil nový generální sponzor - KOVOBEL Domažlice. Nový sponzor však nechce být v názvu seriálu závodů a tak se na schůzce pořadatelů 10. ledna v Chrástu dohodl nový název - PAL Cup. a sestavil kalendář závodů pro již 17. ročník. Připraveno je devět závodů, celý seriál odstartuje v neděli 9. dubna v Městě Touškově, druhým závodem bude Velká cena Sport Beran v Chrástu 30. dubna. V květnu nejprve zamíříme do Rakovníka (7. května) a v neděli 21. května se bikeři sejdou na mistrovském závodě PAL v Domažlicích. Pátý závod se pojede na Šumavě, konkrétně 3. června v Železné Rudě, o týden později 10. června čeká mládežnické kategorie (PAL Junior) závod v centru Přeštic a do prázdnin se ještě všichni potkáme u Přeštic v lokalitě PRIOR (24. června). Z tradičního březnového termínu se nám na 5. srpen přesunula golfová časovka jednotlivců v Dýšiné a letošní ročník vyvrcholí 24. září hromadným výjezdem z Pece na Čerchov. Oproti loňsku nám tak vypadl závod v Klatovech, kde se pořadatelé chtějí soustředit na pořádání Krále Šumavy, kde se k MTB variantě podařilo vzkřísit ROAD verzi.

 

testPAL Cup 2017:
9. dubna - Město Touškov
30. dubna - Chrást
7. května - Rakovník
21. května - Domažlice - mistrovství PAL
3. června - Železná Ruda
10. června - Přeštice (centrum) PAL Junior
24. června - Přeštice PRIOR
5. srpna - Dýšina Golfpark - časovka
24. září - Čerchov

 

Mistrovský závod se letos tedy pojede v Domažlicích a každý rok chceme lokalitu mistráku měnit. Cestu za mistrovským dresem opět trochu zkomplikujeme pravidlem, kdy podmínkou jeho získání, bude nutnost startovat na minimálně dvou závodech PAL Cupu 2017 před závodem v Domažlicích. Pořadatelé jednotlivých závodů mají jasné instrukce jak zvýšit zabezpečení svého závodu a bezpečnost všech závodníků.

 

Odkazy

www.pal-mtb.cz - stránky s informace mi o závodech Plzeňské amatérské ligy kol

 

Přečtěte si také

Talent Cup: Nový seriál závodů pro chlapce a dívky startuje - o novém seriálu pro chlapce a díky, kteří chtějí závodit na kolech

Novinka na Plzeňsku: Kolo + střelba = MTB biatlon - jak to vypadá, když v dáte biathlonu letní formu: místo kola lyže. Závodí se už i na Plzeňsku