Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Přes Brdy pojede cyklomaraton - již po osmé

article

Letos již po osmé změří síly cyklisté na brdských kopcích v rámci cyklomaratonu Tour de Brdy. Kromě silničního závodu se letos opět pojede i MTB. Tradiční trasa pro MTB a silničáře má 67 kilometrů, kratší trasa je pouze pro MTB kola a měří 28 kilometrů. Hlavně MTB trať, která letos povede po nových trasách, láká cyklisty, co si rádi zazávodí. Závod Tour de Brdy je pro mnohé rozloučením s cyklistickou sezónou.

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 02.10.2014

testCyklisté se vydají v sobotu 4. října ve 13 hodin ze Strašic cyklostezkou směrem na Těně, Zaječov, Obecnici, přehradu u Lázu, Skelnou Huť, Malý Tok a Nepomuk. Pod Červeným vrchem bude občerstvovací stanice. Za bufetem se trasa rozdvojuje. Trasa pro MTB vede po značené cyklotrase po hrázi horního Padrťského rybníka a silniční kola mají objízdnou trasu po silnici. Obě trasy se setkají ve stoupání do Trokavce, kde trasa pokračuje přes Skořice a dále lesní cestou Vlásenka a Josefka k Zámečku a do Strašic. Příjezd do cíle u restaurace Berten je veden přes bývalá kasárna s náročným stoupáním po hrubých kostkách, kde se často také rozhodne o vítězi. Kratší osmadvacetikilometrová trasa je do poloviny stejná s dlouhou trasou, ale před obcí Zaječov se vrací terénem zpět do Strašic po žluté turistické a dále pod vrchem Hlava a okolo rybníka Tisý. Závody dětí proběhnou v prostoru startu a cíle po odstartování hlavní kategorie ve 13.10 hodin. Pro děti od 6 do 14 let bude připraven kilometr dlouhý okruh, který pojedou vícekrát podle jednotlivých kategorií.

 

testLoňské vítězství obhajuje v silniční kategorii Martin Hunal, v kategorii horských kol byl nejrychlejší Michal Bubílek. Absolutní vítězové ze silnice i MTB si odvezou 5000 Kč, 3000 Kč a 2000 Kč. Vítězové jednotlivých věkových kategorií dostanou m.j. originální medaile od firmy Betatech Rokycany. Každý včas přihlášený startující dostane praktický startovní dárek a občerstvení v cíli, kde si bude moci vybrat ze tří jídel ve strašické cyklorestauraci Berten. Nápoje dodá pivovar Chodovar. Občerstvení pro diváky zajistí pan Gabriel a jatky Vojenice. Během akce bude mimořádně otevřené Muzeum dopravy a Muzeum středních Brd. Diváci si budou moci vyzkoušet nové modely kol od firmy Scott v jejich předváděcím centru. Na závěr závodu bude losována tombola pro všechny zúčastněné. Závod je také součástí galaxy-serie.cz a amatérské silniční ligy UAC a ŠUAC.

On-line registrace a trasa

MTB kategorie na http://sport-reg.cz

Silniční kategorie+ UAC na http://sport-reg.cz

Závod bude měřen čipovou technologií. V současné době je již přihlášeno okolo 250 startujících, proto neváhejte. Konec předběžných přihlášek byl již v pondělí 29. září 2014. Po tomto termínu je přihláška možná pouze s manipulačním příplatkem 100 Kč a bez dárku a oběda.

Cyklomaraton okolo Brd se jede jako Velká cena Strašic, které jsou také hlavním partnerem tohoto závodu spolu s kovovýrobou DOU DEZORT, Gluetec systém, Chodovar, SBS "IVA" J&J s.r.o., Scott-sport, Cyklo Švec a partnery seriálu Galaxy-serie.cz.

Trasu najdete v naší pozvánce na akci v sekci AKCE --> V regionu.

Historičtí vítězové Tour de Brdy

test2013

1. Martin Hunal AC SPARTA PRAHA, 2. Stanislav Kozubek, 3. František Paďour oba Bauknecht Author
1. MTB Michal Bubílek Kellys bike Ranch
2012

1. Rostislav Krotký (AC SPARTA PRAHA), 2. Adam Homolka, 3. František Paďour

1.MTB Tomáš Kozák
2011

1. Jiří Bareš (ASC Dukla Praha), 2. Milan Kadlec Dukla Praha, 3. Lukáš Smola/ 1.MTB Tomáš Kozák
2010

1. Ondřej Cink - (Merida) 2. Milan Kadlec Dukla Praha, 3. Jiří Hudeček
2009

1. Rostislav Krotký (AC SPARTA PRAHA), 2. Michal Kesl, 3. Richard Faltus
2007

1. Zdeněk Křížek (AC SPARTA PRAHA), 2. Roman Hanzelín, 3. František Raboň
2004

1. Radek Bečka AC SPARTA PRAHA, MTB