Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Talent Cup 2014 skončil

article

Tyto holky ve věku 7-8 let působily na bedně už sebevědomě

Vyhlašováním vítězů všech kategorií a cyklistickým bálem skončil letošní první ročník nového cyklistického seriálu závodů pro malé a ještě menší cyklisty. Na bednu se pro originální medaili i kus slávy dostali všichni počínaje těmi nejmenšími, co závodili na odrážedlech, až po starší žáky a žákyně...

Autor: cykloRADKA (text), Josef HRÁDEK (text), Jiří KROUPA (foto), Jaromír JESLÍNEK (foto) Aktualizace: 26.10.2014

testV sobotu v podvečer se v Kulturním domě v Příchovicích udělala definitivní tečka za letošním prvním ročníkem cyklistických závodů pro děti - za Talent Cupem. Talent Cup je jednou z aktivit cyklistického oddílu COPR z Přeštic. Za jeho přípravou stojí dlouholetý amatérský závodník na horském kole Josef Hrádek z Přeštic, který nyní po těžkém úraze může jezdit jen na svém kolečkovém vozíku. Hledání talentů mezi malými cyklisty považuje za důležité. „Když si ten pocit stát na bedně někdo zkusí už v mládí, je větší šance, že se na stupně vítězů postaví i v nějakém větším závodě," říká Josef Hrádek. Statistiku letošního cyklistického seriálu komentoval v úvodu slavnostního večera předseda cyklistického oddílu COPR Jaroslav Matas: „Na start všech závodů se celkem postavilo 1020 dětských závodníků, což je celkem 322 jmen a z tohoto počtu všech 11 závodů odjelo celkem 12 dětí. COPR měl ke konci roku 2013 celkem 22 členů, z toho bylo jen 9 dětí." Seriál závodů se projevil i ve členské základně cyklistického oddílu COPR. „Dnes, díky TALENT CUPu, má oddíl už 45 členů, z toho je 26 dětí. Na prvním závodě v Dolcích startovalo 6 talentů z COPRu a na posledním ve Skočicích už to bylo 21 dětí," uvedl Jaroslav Matas při vyhlašování vítězů.

 

testCeny dětským závodníkům předávali juniorský mistr světa Ondřej Lukeš a Československý, Český a naposledy slovenský reprezentant Václav Metlička. Ti, co stanuli v šesti kategoriích na bedně, získali originální medaili, kvůli které rozhodně stálo za to pořádně šlápnout do pedálů. Tři velikosti odpovídající prvnímu, druhému a třetímu místu mají totiž tvar ozubeného talíře. Předávání se zúčastnili, jak místopředseda Mikroregionu pan Antonín Kmoch, tak i zástupci jednotlivých obcí, kde se závod uskutečnil. Na podium a stupně vítězů postupně vystoupilo celkem 55 dětí ze všech 11 kategorií. Začínalo se od nejmenších, kategorie Odrážedla, která byla do bodového hodnocení seriálu přidána dodatečně až v průběhu pro velkou účast nejmenších talentů a největšího ohlasu z řad diváků v každém závodu.

 

Většinu peněz na zajištění všech dílů tohoto cyklistického seriálu přitom bylo nutné získat od dárců. Seriál Talent Cup by se nekonal bez přispění Mikroregionu Přešticko a jeho obcí a sponzorů, kterými byly Kooperativa, Elastoform, Schwerdtel, síť prodejen ENAPO, Energo Bouda, Zero systems a IACG. Díky nim bylo jen symbolické startovné ve výši 50 korun, takže si účast mohl dovolit opravdu každý, což bylo cílem pořadatelů.

 

V názvu tohoto článku je slovo SKONČIL, Josef Hrádek ale říká: „TALENT CUP neskončil, v příštím roce bude pokračovat. V plánu je zatím osm závodů do seriálu a k ostatním pravidelným akcím v roce 2015 přidáme ještě jedno překvapení, nejen pro děti, ale pro všechny amatérské sportovce v našem regionu."

 

testVýsledky Talent Cupu 2014

Odrážedla:
1. Erik Švamberk, 2. Linda Zemanová, 3. Laura Zemanová, 4. Andrea Brabcová, 5. Bára Strejcová
Kluci 2008 a mladší:
1. Daniel Kuběna (COPR), 2. Jan Nesnídal (Dobřany), 3. David Icha (Rakovník), 4. Matyáš Opálko (COPR), 5. Tomáš Pešek (Rakovník)

Holky 2008 a mladší:
1. Kateřina Chytilová (Chrást) 2. Sally Blanková (Podhůří), 3. Bára Tvrdíková (Dobřany), 4. Nikola Benediktová (COPR), 5. Magdalena Cariková (Stod)

Kluci nábor (7 - 8 let):
1. Daniel Srp (Klatovy), 2. Jakub Šmíd (Chrást), 3. Šimon Brabec (Město Touškov), 4. Petr Zeman (Nýřany), 5. Tomáš Tykvart (COPR)

Holky nábor (7 - 8 let):

1. Zuzana Kroupová (COPR), 2. Karolína Grossová (Chrást), 3. Michaela Morgensteinová (COPR), 4. Karolína Rutarová (COPR), 5. Tereza Burlová (COPR)

Žáci nejmladší (9 -10 let):
1. Dominik Walzer (M. Touškov), 2. Adam Brabec (M. Touškov), 3. Jan Gross (Chrást), 5. Václav Dragoun (COPR)

Žákyně nejmladší (9 -10 let): 
1. Nikola Hodlová (Klatovy), 2. Aneta Bělová (COPR), 3. Adéla Chytilová (Chrást), 4. Martina Strejcová (Přeštice), 5. Adéla Foltýnová (M. Touškov)

testŽáci mladší (11 - 12 let):
1. Jakub Pospíšil (Plzeň), 2. Jan Šubrt (COPR), 3. Lukáš Opánský (Kdyně), 4. Adam Linhart (Plzeň), 5. Matěj Čáslavský (Plzeň)

Žákyně mladší (11 - 12 let):
1. Viktorie Pánková (Chrást), 2. Adéla Šmídová (Chrást), 3. Lucie Bělová (COPR), 4. Kristýna Burlová (COPR), 5. Šárka Křikavová (Chrást)

Žáci starší (13 - 14 let):
1. Michal Volf (Třemošná), 2. Vít Přerost (COPR), 3. Jan Strejc (COPR), 4. Dušan Franc (COPR), 5. Tomáš Vlasák (Klatovy)

Žákyně starší (13 - 14 let):
1. Jana Richterová (COPR), 2. Karolína Poláková (Březová), 3. Lucie Wiesnerová (Přeštice), 4. Markéta Vaicová (Stupno), 5. Sára Kloučková (Aš)

 

Ve všech kategoriích (bez odrážedel) najdete talenty COPRu - 17 z celkového počtu 50 hodnocených. Nejúspěšnější pro náš oddíl byla kategorie holky nábor (4 závodnice).

Přečtěte si také

Talent Cup: Nový seriál závodů pro chlapce a dívky startuje

Talent Cup Mikroregionu Přešticko odstartoval v Dolcích

 

Fotogalerie