Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

V sobotu 18. srpna začíná v Plzni Sportmanie 2018

article

Na letošní Sportmanii si můžete vyzkoušet celkem 75 sportů

Po Olympijském parku Rio 2016 a Letní sportmanii 2017 se tuto sobotu stane sportovním centrem města park za OC Plaza Plzeň, kde bude probíhat třetí ročník akce pod názvem Sportmanie Plzeň 2018.

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 17.08.2018

testNa Sportmanii Plzeň 2018 se stejně jako v předchozích letech představí sportovní kluby města Plzně a Plzeňského kraje. Na svých sportovištích umožní dětem, mládeži i dospělým vyzkoušet na vlastní kůži a pod odborným dohledem různé druhy sportů. Opět jsou naplánovány besedy a autogramiády známých sportovců, přednášky o zdravém životním stylu, ranní rozcvičky pro každého a další aktivity včetně těch cyklistických. Jedním z hostů Sportmanie 2018 bude paralympijský cyklistický šampion Jiří Ježek. Mezi celkem 75 sportovními aktivitame, které si na Sportmánii 2018 budete moci vyzkoušet, je i silniční a horská cyklistika v Kreuziger cycling academy.

 

Letos se ale oproti loňsku leccos změnilo. Sportovní aktivity se vždy po třech dnech střídají (celkem se vystřídá na 75 subjektů). Střídá se také s tím spojený systém hracích karet a rozdávání medailí. Každý účastník mladší 15 let si může zdarma vyzvednout hrací kartu a za sportování na jednotlivých stanovištích obdrží do hrací karty razítko. Získá-li jich deset, může si pak na označeném místě vyzvednout bronzovou medaili. Po třech dnech se většina aktivit vystřídá - na hrací kartě je připravena další kolonka, po jejímž zaplnění razítky získá hráč stříbrnou medaili. Stejný princip následuje i závěrečné tři dny Sportmanie, kdy bude třetí splnění deseti sportovních aktivit oceněno medailí zlatou.

 

Další novinkou je slavnostní zahájení. Sportmanie Plzeň 2018 začne v sobotu 18. srpna na náměstí Republiky všesokolským sletem pro všechny věkové kategorie, odkud se v 16:25 vydá průvod do OC Plzeň Plaza. Tam je na úvodní večer Sportmanie připravena bubenická show, přehlídka prvorepublikové sportovní módy, Pilsen jumping show (největší sestava trampolín v ČR, do které se může zapojit každý z návštěvníků), vystoupení Terezy Maškové, Hellfire - ohňová show a další atraktivní podívaná.

Areál za OC Plaza bude přístupný od 18. do 26. srpna ve všední dny vždy od 13 do 19 hodin, o víkendech od 10 do 19 hodin. Vstup na Sportmanii bude stejně jako v uplynulých letech zdarma.
Hlavním partnerem Sportmanie Plzeň 2018 je firma Intersport.

Další informace o Sportmanii Plzeň 2018 naleznete na https://www.sportcentral.cz/plzen/sportmanie

Přečtěte si také:

V Plzni vyroste Olympijský park. Co chystá cyklistům? - o budování prvního letního sportovního parku v rámci poslední letní olympiády