Na úvodní stránku
mail

Akce

Po 1/5/2017 - cyklovýlet do Brd s cykloprůvodcem

article

Destinační agentura Brdy ve spolupráci s cykloportálem plzenskonakole.cz pořádá cykloturistický výlet do Brd. Trasou vás provede editorka portálu plzenskonakole.cz a cykloprůvodkyně Radka Žáková (cykloRADKA).

SRAZ
v 8.45h (v 9.00h odjezd)
START a CÍL
v Teslínech na rozcestí při hlavní komunikaci (v mapě)
TRASA
do 40km (vyťukáno v Mapách.cz jen 34km!)

INFORMACE
níže a u průvodkyně Radky ŽÁKOVÉ, tel. 777 093 290. Akce se může zúčastnit každý, kdo se na trasu cítí a dopraví se s kolem na start šlapáním do pedálů, Brdským cyklobusem či autem. Cena za cykloprohlídku s průvodcem je 50Kč/dospělý 20 Kč/dítě, 100 Kč/rodina. Každý jede na vlastní nebezpečí.



Autor: cykloRADKA Aktualizace: 12.04.2017

testTen, kdo ve svátek spíš než za stůl nebo k televizi sedne na kolo, se s námi může vydat na výlet do Brd. Tentokrát startujeme z Teslín, které jsou skoro 720 metrů vysoko a tam také skončíme. Účastníci se mohou na Teslíny a z Teslín dopravit Brdským cyklobusem, ostatní po vlastní koloose nebo autem a zaparkovat v Teslínech. Akce se může zúčastnit každý, kdo se na trasu cítí.

 

Co vás čeká?

Projedeme společně zhruba 40 kilometrů dlouhou trasu novou Chráněnou krajinnou oblastí Brdy po stopách dříve obydlených míst i přírodních zajímavostí. Uvidíte nejmohutnější brdský dub, skrytá lesní jezírka, pohledy z Čákovy vyhlídky, zbytky teslínského kláštera, a také místa, kde stávaly obce Padrť, Kolvín a Záběhlá. Dovíte se také něco o brdské květeně a lišejnících. Trasou vás provede editorka portálu plzenskonakole.cz a cykloprůvodkyně Radka Žáková.

 

testDoprava na start a zpět

Z Plzně se můžete dopravit na místo strartu - zastávku cyklobusu v Teslínech (cca 715 m n.m.) v mapě zde autem. Vůz tu můžete zaparkovat. Pokud pojedete cyklobusem, od Čt 27/4/2017 si můžete koupit jízdenku na Brdský cyklobus. Doporučuji zakoupit jízdenky předem. Pro známé tváře, které se mi ozvou do středečního poledne zajistím jízdenku osobně. Cyklobus odjíždí z CAN v Plzni v 7.45h, ze zastávky od Papírny v 7.55h. Zpět z Teslín pak vyjíždí v 16.12h na Slovanech je v 17h.Na zastávce byste měli být kvůli nakládání o 10-15 min dříve, zvlášť pokud máte koupenou jízdenku předem.Jízdenku lze koupit i přes internet. Pokud nevíte, ajk na to, přečtete si článek Cyklobusy v Plzeňském kraji vyjedou už tento víkend, kde to najdete.

 

S sebou

Dostatek tekutin, svačinu, vhodné oblečení, duši správné velikosti a s odpovídajícím ventilkem  pro případ defekti a dobrou náladu!

 

POZOR: kromě Teslín a brdského Nepomku po cestě není možnost koupit občerstvení!

 

Přílohy

Pozvánka na akci (234.93 kB)