Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

V Plzni finišují přípravy na dětskou letní olympiádu

article

Matěj a Eliška předvedli vystroj sportovců Plzeňského kraje

Již tuto neděli odpoledne se do Plzně budou sjíždět mladí sportovci z celé ČR. Celkem 14 výprav ze všech krajů s celkem více než 2300 sportovci a dalšími desítkami trenérů a VIP osobností se chystá na slavnostní zahájení a následné 4 dny olympijského klání. Je mezi nimi i cyklistika a triathlon...

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 11.06.2015

testJednu ze sad olympijských medailí na tiskové konferenci v Techmanii, která bude po dobu Letních her dětí a mládeže Olympijským domem, představil šéf organizačního týmu Zdeněk Hůrka spolu s jedním z ambasadorů basketbalistou Pavlem Fránou. Organizátoři také poprvé veřejně představili oblečení, které budou na sobě mít naši sportovci. Matěj (střelec) a Eliška (aerobic) představili olympijské oblečení výpravy Plzeňského kraje. Ještě v neděli po příjezdu mají trenéři poslední šanci změnit sestavy sportovních týmů, které budou reprezentovat jednotlivé kraje. V neděli večer totiž budou Letní hry dětí a mládeže (LODM) zahájeny. Zahájení začíná v 19 hod - ceremoniálem se slibem sportovců a rozhodčích, zahájení her hejtmanem, zapálením olympijského ohně, vztyčením vlajky a hymnou ČR. Pak bude následovat kulturní program v režii Davida Codyho. Bude jej moderovat Petr Svěcený. Zahajovací ceremoniál bude probíhat na zimním stadionu a po něm se sportovci rozjednou po Plzni. Ubytováni budou hlavně v internátech, pro pohyb po městě budou využívat MHD. Akreditační visačky jim budou sloužit jako jízdenky v prostředcích MHD.

 

Od pondělí ale již budou soutěžit. Na sportovištích se budou ještě týž den předávat diplomy, večer na slavnostním ceremoniálu pak medaile. Slavnostní ceremoniál se bude každý den konat někde jinde: test

  • V pondělí na nám. Republiky
  • V úterý v Techmanii
  • Ve středu na výstavišti v areálu za Plazou
  • Ve čtvrtek na náměstí Republiky - medailisté budou vyhlášeni při závěrečném ceremoniálu, při kterém bude zhasnut oheň a Plzeňský kraj předá štafetu kraji Ústeckému, LODH budou ukončeny.

V souvislosti s LODM bude v Plzni jen jedno dopravní omezení a to při závodě v triatlonu. V úterý dopoledne bude komunikace U Velkého rybníka u Boleváku uzavřena kvůli pořádání triatlonového závodu od 9 do 14 hodin. Ambasador pro cyklistiku Zdeněk Štybar bohužel do Plzně nepřijede. U tratě byste ale mohli zahlédnout Milana Spěšného. Právě ten totiž bude stavět trať pro závod na Homolce.

Cyklistika

Místo konání: MTB závod - lesopark Homolka, Silniční závod - areál SKP Rapid „Na Lopatárně"
Ambasadoři: Zdeněk Štybar
Kategorie: Starší žáci a žákyně
testPROGRAM:
Po 15/6/2015 v 9 hod - MTB trénink
Po 15/6/2015 v 14 hod - MTB sprint eliminator - kvalifikace - hoši, dívky
Po 15/6/2015 v 15 hod - MTB sprint eliminator - rojížďky + finále - hoši, dívky
Po 15/6/2015 v 17 hod - diplomový ceremoniál
Út 16/6/2015 v 9 hod - MTB cross country - trénink
Út 16/6/2015 v 14 hod - MTB cross country - závody hoši
Út 16/6/2015 v 15 hod - MTB cross country - závody dívky
Út 16/6/2015 v 17 hod - diplomový ceremoniál
St 16/6/2015 v 9 hod - silniční závod - trénink
St 16/6/2015 v 11 hod - silniční závod - hoši
St 16/6/2015 v 12 hod - silniční závod - dívky
St 16/6/2015 v 13 hod - diplomový ceremoniál
Detaily závodu: Přesnou délku tratě, tedy počet kol, upřesní pořadatelé v den závodu po konzultaci s hlavním rozhodčím na základě povětrnostních podmínek a stavu tratě v den závodu. Trať pro MTB závody je po celé délce vyznačena páskou. Trať pro silniční závod je 1100 metrů dlouhý okruh v uzavřeném areálu.

Reprezentanti našeho kraje: jejich jména a stručný profil spolu s dosaženými sportovními výsledky najdete v našem článku Plzeňský kraj zná reprezentační týmy LODM. I v cyklistice.

 

testTriatlon

Místo konání: Velký Bolevecký rybník
Ambasadoři: Jiří Řehula, Přemysl Švarc
Kategorie: Dorostenci a dorostenky, Starší žáci a žákyně
PROGRAM:
Po 15/6/2015 v 10 hod - seznámení s tratí
Út 16/6/2015 v 10 hod - závod
Út 16/6/2015 v 14 hod - diplomový ceremoniál
Detaily závodu: Dorostenky a dorostenci závodí na trati, která čítá 750 metrů plavání, 20 kilometrů cyklistiky a 5 kilometrů běhu. Starší žačky a žáci závodí na trati, která čítá 375 metrů plavání, 10 kilometrů cyklistiky a 2,5 kilometrů běhu.

 

Přečtěte si také

Plzeňský kraj zná reprezentační týmy LODM. I v cyklistice. - Kdo bude náš kraj reprezentovat na LODM? Jména a stručný profil reprezentantů našeho kraje v cyklistice spolu s jejich dosaženými sportovními výsledky

Letní olympiáda dětí a mládeže bude letos v Plzni - Základní informace o Letní olympiádě dětí a mládeže. Představuje její histori, cíle a pravidla.

 

Odkazy

odm.olympic.cz - stránky her Letní dětské olympiády dětí a mládeže

 

Fotogalerie